DI - Dansk IndustriDI - Dansk Industri

ATL: Her er de tre vigtigste opgaver til Danmarks næste statsminister

Del

Infrastruktur, arbejdskraft og grøn omstilling skal stå øverst på næste den statsministers prioriteringsliste, lyder det fra ATL.

Peter Jepsen, fhv. formand nu næstformand i ATL. Foto: Maria Hedegaard
Peter Jepsen, fhv. formand nu næstformand i ATL. Foto: Maria Hedegaard

På årsdagen for ATL - Transportens Arbejdsgivere kom den afgående formand, Peter Jepsen, i sin beretning med sine bud på, hvad Danmarks næste statsminister skal prioritere i sin første valgperiode på. Infrastruktur, arbejdskraft og grøn omstilling er overskrifterne.

- Massive trængselsproblemer er en stor udfordring for transportbranchen. De forlig, der er indgået om infrastrukturen løser ikke problemet. Vi ser stadig, at trafikken står stille i knudepunkterne, og det koster masser af penge, arbejdstimer og produktivitet, sagde Peter Jepsen, som formand i ATL.

Også manglen på arbejdskraft bekymrer næstformanden, der ser mange eksempler på virksomheder, der må sige nej til ordrer, fordi der ikke er hænder nok.

- Udfordringerne er allerede store, og de vil kun blive større i fremtiden, hvis ikke vi finder politiske løsninger nu. Vi skal have langt flere ind på arbejdsmarkedet – det er efterhånden et velkendt problem. Der er brug for at uddanne flere chauffører, og for give bedre adgang for udenlandsk arbejdskraft, sagde Peter Jepsen.

Peter Jepsen peger også på den grønne omstilling af godstransporten, som et område den næste statsminister bør prioritere. En række afgifter og politiske benspænd bremser den grønne omstilling af vejgodstransporten.

- Vejgodstransporten kan ikke løfte målet om en hurtig grøn omstilling uden ændringer i de afgifter, vi er pålagt i de kommende år. Vi har brug for rammer, der giver os mulighed for at investere i og benytte køretøjer med andre drivmidler, sagde han.

- Der skal lægges en klar politisk plan, der tager højde for udfordringerne. Kun på den måde kan vi gennemføre den grønne omstilling af vejgodstransporten, sagde Peter Jepsen.

Peter Jepsen blev senere på dagen valgt som næstformand.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Billeder

Peter Jepsen, fhv. formand nu næstformand i ATL. Foto: Maria Hedegaard
Peter Jepsen, fhv. formand nu næstformand i ATL. Foto: Maria Hedegaard
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum