Astma-Allergi Danmark

Astma og høfeber behøver ikke bremse fysisk aktivitet

Del

Den 7. maj er det World Asthma Day, hvor Astma-Allergi Danmarks Rådgivning står klar med gode råd og vejledning til alle med astma, høfeber og pollenallergi, der gerne vil være mere aktive.

På World Asthma Day den 7. maj giver Astma-Allergi Danmark gode råd til at dyrke motion med pollenrelateret astma. Foto: Colourbox
På World Asthma Day den 7. maj giver Astma-Allergi Danmark gode råd til at dyrke motion med pollenrelateret astma. Foto: Colourbox

Det er muligt at dyrke motion midt i pollensæsonen. Men hvis øjnene klør, vejrtrækningen driller, og nysene kommer i hobetal, kan det være svært. Symptomerne kan nemlig skyldes pollenallergi, høfeber og astma. Derfor står Astma-Allergi Danmarks Rådgivning klar til at hjælpe dig på World Asthma Day d. 7. Maj 2019.

Du kan enten ringe til Rådgivningen fra klokken 9-12 på telefon 4343 4299 eller kigge forbi sportsforretningen LØBEREN i København, når Astma-Allergi Danmark tilbyder rådgivning i butikken fra kl. 15.30 – 17.30.

Dårlig form eller pollenrelateret astma?

Symptomer på astma kan misforstås for at være udtryk for dårlig form, og det er vigtigt, at kende til sammenhængen mellem pollenallergi og astma. På den måde kan man finde den rette behandling og holde sig aktiv. Mange danskere dropper nemlig træningen eller drosler ned på grund af deres pollenallergi, høfeber eller astma.

Det er derfor vigtigt, at man får den nødvendige rådgivning, så man kan fortsætte med at være aktiv i pollensæsonen, lyder det fra Astma-Allergi Danmark. Med den landsdækkende Snot or not-kampagne sætter patientforeningen netop nu fokus på, at en aktiv hverdag er mulig, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd.

Team Astma-Allergi Danmark viser vejen

Det nyligt opstartede Team Astma-Allergi Danmark er en del af Snot or not-kampagnen. Her viser ildsjæle, at fysisk aktivitet er muligt i pollensæsonen – også hvis man har høfeber og/eller astma.

– Jeg har meldt mig på holdet, fordi det er en mulighed for at sætte fokus på Astma-Allergi Danmark, og det store arbejde de gør for at hjælpe allergikere og astmatikere i hverdagen, siger Pia Thomsen, som er med på teamet samt en del af det danske landshold for White Water Rafting.

– Min indsamling går ud på, at man kan stille mig udfordringer i forbindelse med ens donation. For eksempel gav min bedste veninde 25 kroner for, at jeg skulle tage burpees, fortæller Pia Thomsen.

Overvej indendørs træning

I pollensæsonen kan det være en god idé at undgå at træne udendørs, hvor der vil være mere pollen i luften. Den taktik benytter Pia Thomsen sig for eksempel af:

– Det er selvfølgelig altid fedest at træne i naturen, men i pollensæsonen er mit bedste råd at overveje at træne indendørs i stedet. Hvis jeg holder mig aktiv, kan jeg mærke, at min astma er mindre generende, end hvis jeg ikke har trænet i en periode.

Derfor er indendørs træning nogle gange vejen frem, når pollentallene er i top, lyder Pia Thomsens råd.

Det er stadig muligt at blive en del af Team Astma-Allergi Danmark. Deltagerne får blandt andet rådgivning, en træningsbluse og adgang til fri CrossFit- eller yogatræning i maj og juni måned. Tag kontakt til Astma-Allergi Danmark på info@astma-allergi.dk, hvis du har lyst til at være med!

Rådgivning på World Asthma Day 7. maj

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning står klar til at svare på dine spørgsmål om astma, høfeber og pollenallergi på World Asthma Day den 7. maj 2019.
Ring til Rådgivningen på telefon 4343 4299 fra klokken 9-12 eller kig forbi sportsforretningen LØBEREN i København fra  kl. 15.30-17.30.
(Adresse: Nørre Farimagsgade 65, 1364 København).

Gode råd: Motion med pollenrelateret astma

  • Sørg for at være velbehandlet. Opsøg din læge og få lagt en grundig behandlingsplan og drøft, om du kan have gavn af at tage akutvirkende astmamedicin 10-15 minutter inden en kraftanstrengelse, så musklerne i luftvejene slapper af.
  • Lad ikke din høfeber stå i vejen. Har du også høfeber eller pollenallergi, skal du overveje, hvilken udendørs sportsgren du vælger og måske tage særlige forholdsregler i pollensæsonen. Fx kan du løbe med solbriller eller have en pollenmaske på og undgå fx birkeskov, hvis du er allergisk over for birkepollen.
  • Træn med en ven. Er du nervøs for, om du vil få et astmaanfald, når du dyrker motion, så kan det være en god idé at starte sammen med en anden, der kender til din astma, og som kan hjælpe dig, hvis du får det dårligt.
  • Lad ikke en dårlig kondi slå dig ud. Accepter, at du kan have en dårlig kondition ligesom alle andre og lad det ikke slå dig ud i første omgang. Det er sundt og vigtigt at dyrke sport – også når du har astma.
  • Dyrk intervalsport. Vælg en sportsgren med intervaller fx intervaltræning eller en holdsport, hvor du ikke er på hele tiden. De hårdeste sportsgrene er: Roning, svømning, cykelløb og mellemdistanceløb. Disse sportsgrene udfordrer alle vejrtrækningen, fordi du typisk skal maksimumpræstere i fem til seks minutter.
  • Opvarmning og nedkøling er vigtigt. Husk at varme op og ned. Det er endnu vigtigere, når du har astma.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Nøgleord

Kontakter

Kontakt for yderligere oplysninger:
Anne Holm Hansen
Vicedirektør i Astma-Allergi Danmark
Tlf. 20 82 25 76

Billeder

På World Asthma Day den 7. maj giver Astma-Allergi Danmark gode råd til at dyrke motion med pollenrelateret astma. Foto: Colourbox
På World Asthma Day den 7. maj giver Astma-Allergi Danmark gode råd til at dyrke motion med pollenrelateret astma. Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum