Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark starter kampagne med fokus på pollenrelateret astma på World Asthma Day

Del

Mange høfeberramte er ikke klar over, at der er sammenhæng mellem høfeber og astma. Det sætter Astma-Allergi Danmark fokus på i anledning af World Asthma Day d. 5. maj, hvor foreningen starter en kampagneindsats med en ny pollenguide, som udsendes til klinikker og hospitaler, og fokus på fysisk aktivitet med opstart af Team Astma-Allergi Danmark.

Den nye guide fra Astma-Allergi Danmark, Værd at vide om pollen og høfeber.
Den nye guide fra Astma-Allergi Danmark, Værd at vide om pollen og høfeber.

Op imod en million danskere har høfeber – et generende symptom på pollenallergi, som kan opstå i alle aldre. For omkring 30 procent af de mennesker, der har høfeber, følger astma i kølvandet. 70 procent af alle astmatikere har høfeber.

Birk og græs er blandt de mest velkendte danske pollentyper, men der er faktisk en lang række af pollen, som kan give symptomer på høfeber og astma. Man kan få oplysninger om sæsonen for de forskellige pollentyper via Astma-Allergi Danmarks services og derved komme lettere igennem sæsonen med forholdsregler og behandling.

Derfor udgiver foreningen en ny guide, som skal hjælpe de høfeberramte til at mestre sygdommen i hverdagen med færrest mulige symptomer forårsaget af pollen, og dermed mindske forringet livskvalitet. I guiden beskrives de planter, som er almindelige i Danmark, og som ofte er årsag til allergi, og der er information om hvilke krydsreaktioner, der kan være.

Guiden udsendes til 287 speciallæger og hospitalsafdelinger, og kan derudover både læses online og bestilles i trykt form.

Fysisk aktivitet er vigtigt for alle

Astma-Allergi Danmarks Rådgivning møder medlemmer, som er i tvivl om, om de kan være fysisk aktive, når de har høfeber og astma. Det er de færreste, der slet ikke kan – for de fleste kan det meste, når de er velbehandlet. Derfor sætter vi fokus på, at det også er muligt at være fysisk aktiv, selvom man har høfeber og astma med Team Astma-Allergi Danmark, som alle kan blive en del af.

På teamet deler vi gode råd om at være fysisk aktiv med hinanden, og man kan oprette sin egen indsamling til fordel for foreningens arbejde via Betternow.

Astma-Allergi Danmark fortsætter indsatsen for et bedre liv med pollenallergi

I løbet af de næste par uger fortsætter Astma-Allergi Danmark kampagnen med en særlig indsats for at oplyse om, hvordan livet kan blive nemmere for de danske pollenallergikere.

Find den nye pollenguide, læs mere om astma og høfeber, og få gode råd til fysisk aktivitet her: https://team.astma-allergi.dk/

FAKTA

Astma-Allergi Danmarks pollenservices med spritny femdagsprognose:

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, tlf. 20 82 25 76

Billeder

Den nye guide fra Astma-Allergi Danmark, Værd at vide om pollen og høfeber.
Den nye guide fra Astma-Allergi Danmark, Værd at vide om pollen og høfeber.
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum