Nets

Asiatiske turister lægger flest penge

Del

Der er langt fra Asien til Danmark, men når de asiatiske turister først når frem, lægger de store beløb. Allerflest penge lægger de thailandske turister.

1.141 kr.

Så meget lyder den gennemsnitlige korttransaktion på, når en thailandsk turist svinger betalingskortet i Danmark. Dermed er besøgende fra Thailand den turistgruppe, som har det højeste gennemsnitsforbrug.

På de efterfølgende pladser følger gæster fra Kina og den særlige administrative region Hongkong med henholdsvis 1.066 kr. og 885 kr. Det viser tal, som Nets har udarbejdet på baggrund af data fra selskabets betalingsterminaler i Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at turister fra lande som Kina, Singapore og Thailand er en god forretning for dansk erhvervsliv. De udgør ganske vist kun en mindre andel af det samlede antal turister, men deres gennemsnitsforbrug ligger langt over de europæiske turisters, fortæller Søren Winge, der er pressechef i Nets.

- Når en kinesisk turist kører sit kort igennem terminalen, er transaktionen i snit over tre gange højere end eksempelvis en nordmands betaling, og mere end det dobbelte af en schweizers, tilføjer han.

Schweiz er med et gennemsnitsforbrug på 516 kr. det europæiske land, der ligger højest på ranglisten. Det rækker til en sjetteplads, mens USA, Indien, Storbritannien og Tyskland følger efter på de sidste pladser i top-10.

- Hvis vi dykker længere ned i tallene, kan vi også se store forskelle i de forskellige sektorer. Mest udtalt er kinesernes forbrug i de danske specialbutikker, hvor forbruget ligger tæt på 2.500 kr. i gennemsnit. Forbruget er så højt, at de samlet set lægger flere penge i danske specialbutikker end svenskere, fortæller Søren Winge.

Nets’ data er baseret på gennemsnitlige korttransaktioner, og tallene kan derfor ikke konkludere, om nogen turister, har mange mindre transaktioner, mens andre grupper kan have få store.

- Man skal selvfølgelig altid tage sådanne tal med forbehold, men det er helt sikkert en god indikator for, hvor højt et forbrug turister fra forskellige lande har, forklarer Søren Winge.

Tallene er baseret på data for hele 2018.Gennemsnitstransaktioner, top-10:
1. Thailand, 1.141 kr.
2. Kina, 1.066 kr.
3. Hongkong, SAR Kina, 885 kr.
4. Singapore, 675 kr.
5. Forenede Arabiske Emirater, 605 kr.
6. Schweiz, 516 kr.
7. USA, 503 kr.
8. Indien , 465 kr.
9. Storbritannien, 458 kr.
10. Tyskland, 415 kr.

Kilde: Nets. Dataene er baseret på, hvilke lande kortene er udstedt i.

Kontakter

Nets, Group Communications, tlf. 29 48 26 46.

Billeder

Information om Nets

Nets
Nets
Klausdalsbrovej 601
DK-2750 Ballerup

+45 44 68 44 68https://www.nets.eu/

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Nets: 2020 var et år med store forandringer for den fysiske handel15.6.2021 11:18:32 CEST | Pressemeddelelse

Coronapandemien forandrede betingelserne for fysisk handel radikalt i 2020. Mange brancher i Norden oplevede som forventet en negativ udvikling. Den nedadgående trend for kontantbetaling accelererede kraftigt i hele Norden og forbrugernes opbakning til det kontantløse samfund blev forstærket, samtidig med, at antallet af kontaktløse betalinger øgedes kraftigt. Det viser årets Nordic Payment Report fra Nets.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum