Vækstfonden

Årsrapport fra Vækstfonden: Nordjyske virksomheder stormer frem

Del

Vækstfonden, som er statens finansieringsfond, har netop offentliggjort årsregnskabet for 2021 med et historisk godt resultat på 4,2 mia. kr. Det er det højeste nogensinde i fondens 30-årige historie. Også i Nordjylland er der tale om er rekordår: I 2021 har hele 196 virksomheder modtaget finansiering.

Siden 1992 har Vækstfonden understøttet samfundsafkast og innovation ved at bidrage med risikovillig kapital i hele Danmark. Det netop offentliggjorte årsresultat, indeholdt også gode nyheder for nordjysk erhvervsliv, hvor 196 nordjyske virksomheder i løbet af 2021 har modtaget finansiering fra Vækstfonden. Det er en stigning på 29% i forhold til året før og en rekord i Vækstfondens historie 

Samtidig blev 2.623 nye nordjyske virksomheder stiftet i 2021, så det er en rigtig god udvikling for regionen, lyder det fra Jacob Christensen Flarup, direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Nordjylland: 

”Det er fantastisk at se den markante udvikling på trods af Coronakrisen. Den rekordhøje investeringsaktivitet og de mange nye virksomheder viser bare den værdi, som risikovillig kapital og innovation giver vores region,” siger Jacob Christensen Flarup.  

Nordjysk robot-vækst-eventyr 

Direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Nordjylland Jacob Christensen Flarup peger på virksomheden Robotto, som er en af de virksomheder, som Vækstfonden investerer i. Helt konkret har Vækstfonden ydet et startlån til Robotto, som er en nordjysk softwarevirksomhed med en algoritme, der kan lokalisere og beregne skovbrande: 

”På et hvilket som helst tidspunkt brænder en del af verden. Klimaforandringer har øget antallet og sværhedsgraden af tørke, hvilket har øget skovbrande, og det ser kun ud til at forsætte. Vores virksomhed har specialiseret sig i droneteknologi, hvor vi har udviklet en algoritme som med kunstig intelligens kan genkende flammer, røg og høje temperaturer og gøre slukningsarbejdet meget bedre og billigere,” siger Robottos CEO og COfounder,Kenneth Richard Geipel, der er uddannet robotingeniør.  

Startlån er et lån målrettet unge virksomheder, som endnu er i opstartsfasen, hvis produkt er færdigudviklet, skalerbart og har et højt innovationsniveau, der adskiller sig fra andre i markedet. Der skal være gennemført de første kommercielle salg til kunder på den forretningsmodel, som lånet skal understøtte skalering af. 

Branchefordelingen af Vækstfondens finansieringer i Nordjylland viser, at det især er handel og transport, der løber forrest i Region Nordjylland, hvor 45 virksomheder har modtaget kapital. Herefter kommer branchen inden for landbrug, skovbrug og fiskeri med finansiering af 38 virksomheder. Og på tredje pladsen industri, råstoffer og forsyning med 32 virksomheder.  

For pressehenvendelser kontakt:  

Presseafdelingen hos Vækstfonden telefon 35298680 

Læs hele Vækstfondens årsrapport på vf.dk. I tillæg har Vækstfonden udarbejdet sin første bæredygtighedsrapport, som kan læses på vf.dk/samfundsansvar 

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104B
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Om Vækstfonden 
Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 14.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 44 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Vækstfonden i europæisk investeringssamarbejde: Vi skal fastholde store vækstvirksomheder4.4.2022 15:25:56 CEST | Pressemeddelelse

Kapitalen kommer ofte fra USA eller Asien, når vækstvirksomheder i Danmark og resten af Europa skal vokse sig store. Det skal nyt europæisk investeringssamarbejde ændre på. Sammen med en række søsterfonde har statens finansieringsfond Vækstfonden nu indgået et samarbejde, der skal sikre minimum 3 milliarder euro til udviklingen af europæiske iværksættervirksomheder og venturefonde over de næste 3-5 år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum