Halsnæs Kommune

Arresø Kanal tømmes for vand

Del

Tirsdag den 21. juli vil man kunne opleve Arresø Kanal uden vand. Det skyldes, at Naturstyrelsen lukker for stemmeværket ved Arresødalsvej, da der skal foretages opmålinger ved kanalen.

Arresø Kanal i Frederiksværk.
Arresø Kanal i Frederiksværk.
Lukningen sker, fordi Halsnæs Kommune skal have målt broer, kanalkanter, stålværkenes vandindtag og stemmeværker op af en landinspektør.
 
Målingerne skal bruges i arbejdet med at få anlagt en ny bro, kanalkanter og kajakophalingsplads, som alle er elementer i Stålsat By-projektet 'Vandkraft og Byliv', som gennemføres af Halsnæs Kommune i samarbejde med Realdania. 
 
Naturstyrelsen lukker for stemmeværket ved Arresødalvej mandag aften. Kanalen vil være tom for vand fra tirsdag morgen og frem til ved 15-tiden, hvor der igen bliver åbnet for stemmeværket, så vandet kan løbe til kanalen og ud i Roskilde Fjord igen.
 
Kom og vær med til at rydde op
Når der nu alligevel skal lukkes for vandet, er det oplagt at få ryddet lidt op i kanalen - og alle kan være med.
 
Hvis man har lyst til at gøre en god gerning for byen og se den fra en helt anden vinkel, står Halsnæs Affaldshelte og Natur og Vej klar med poser og tænger. Man skal blot iføre sig gummistøvler eller gerne waders samt tøj, som må blive beskidt.
 
Vi mødes ved Nordtorvet ved 'Den Spanske Trappe' ud for Nørregade 29 i Frederiksværk kl. 9.00. Der vil være wienerbrød til de første 30, der dukker op. 
 
Lukningen af Arresø Kanal sker i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, der ejer Arresø Kanal, og Halsnæs Kommune.

Billeder

Arresø Kanal i Frederiksværk.
Arresø Kanal i Frederiksværk.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum