Naturstyrelsen

Årets store tyttebærweekend banker på: Kom til drive-in plukning i naturen

Del

Den sidste weekend i august går også under navnet ”tyttebærweekend”. Her åbner Naturstyrelsen nemlig ekstraordinært for bilkørsel i en række særligt gode tyttebærskove- og heder i Midt- og Vestjylland.

Tyttebærweekend hedder den over 20 år gamle tradition, der altid finder sted i den sidste weekend i august, der i år tæller lørdag og søndag den 28. og 29. august.

Traditionen går i alt sin enkelthed ud på, at man denne weekend tager i skoven og plukker tyttebær. I Midt- og Vestjylland er der, blandt lokale, en lang tradition for at holde tyttebærweekend.

”Denne weekend giver vi bilerne dispensation til at køre på de ellers bilfrie skovveje. Det giver både tyttebærplukkere, svampesankere – og andre, der er på jagt efter naturoplevelser en unik mulighed for at komme frem til områder, hvor der normalt ikke kommer ret mange folk,” siger skovrider Poul Ravnsbæk.

Tyttebærrene – der er små og røde – og som vokser vildt i Danmark i heder og skovlysninger, er velegnet til syltning og kompot – og smager fx lækkert i grød, desserter eller som tilbehør til vildt eller fjerkræ.

Naturkogebogens opskrift på tyttebærsyltetøj

”Weekendens ”drive-in” mulighed gør bærjagten noget nemmere – og for ældre og gangbesværede er det desuden også en god mulighed for at køre ud til nogle områder, der normalt kan være udfordrende at nå,” fortæller Poul Ravnsbæk.

Se 63 lettilgængelige naturoplevelser i statens naturområder

I den kommende tyttebærweekend vil der være adgang med bil fra solopgang til solnedgang i 10 midt- og vestjyske statsskove og hedeområder, som normalt er lukket for al privat motorkørsel.

For at se dette indhold fra naturstyrelsen.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

I de statsejede naturområder er alle velkomne til at samle svampe og bær – dog højest svarende til, hvad der kan være i en bærepose. 

Der er dog ikke kun tyttebær på programmet for dig, der tager på tyttebærweekend i de statslige naturområder.

Naturen netop nu byder nemlig også på blåbær, svampe, og man kan også være heldig at få et glimt af kronvildt, rovfugle og rådyr på flere af arealerne. 

Her kan du køre

Følgende skove er åbne for bilkørsel lørdag den 28. august og søndag 29. august fra solopgang til solnedgang, klik på hver enkelt og læs mere om området.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Tyttebær
Tyttebær
Download
Kort tæt på
Kort tæt på
Download
Kort zoomet ud
Kort zoomet ud
Download

Information om Naturstyrelsen

NaturstyrelsenFølg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum