Codan Forsikring A/S

Årets Refleksdag: I år bliver det ekstra mørkt – pas på dit barn i trafikken

Del

Energikrisen får os til at spare på lyset – det gælder også gadebelysningen. Det er godt for miljøet og økonomien, men skidt for trafiksikkerheden. Det er derfor vigtigere end nogensinde før at huske reflekserne.

Det er skidt for trafiksikkerheden, når vi sparer på lyset. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at huske reflekserne.
Det er skidt for trafiksikkerheden, når vi sparer på lyset. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at huske reflekserne.

Vidste du, at der de senere år har været et markant fald i antallet af trafikdræbte – undtagen, når det gælder cyklister?

Og at hver fjerde trafikuheld med cykler sker i mørke?

Derfor er der grund til at være ekstra opmærksom i den mørke tid, der nærmer sig – en tid, der bliver endnu mørkere end sædvanligt på grund af energikrisen, der får private, virksomheder og kommuner til at spare på belysningen.

Det er i år vigtigere end nogensinde før at være synlig i trafikken, påpeger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden, der står bag Årets Refleksdag torsdag den 27. oktober, som bl.a. forsikringsselskabet Codan støtter.

”Vi skal naturligvis stå sammen og udvise samfundssind under den igangværende krise, og det er vigtigt, at alle hjælper til med at spare på energien. Men når der bliver slukket for lyset – herunder rundt om i kommunerne, hvor man skruer ned for belysningen på både bygninger, i gader og parker – bliver der denne vinter endnu mørkere derude, end vi er vant til. Derfor er det i år særlig vigtigt, at vi er opmærksomme på de bløde trafikanter,” siger Henriette Madsen.

Reflekser redder liv
Hos Codan er forebyggelse et helt centralt omdrejningspunkt – ikke mindst når det gælder om at passe på vores børn og øvrige sårbare i trafikken. Derfor vil Børneulykkesfonden og en lang række frivillige Codan-medarbejdere igen i år være at finde på gader og stræder og på skoler og i institutioner i forbindelse med Årets Refleksdag, hvor de vil dele ud af reflekser og gode råd.

”Det er naturligvis positivt at konstatere, at antallet af trafikdræbte er faldet de seneste år. Desværre er det ikke tilfældet, når det handler om cyklister, hvor der er tale om en lille stigning. Når vi i år ser ind i en endnu mørkere vinter, er det ekstra vigtigt med mange frivillige, som hjælper til med at uddele reflekser i morgentrafikken,” siger bestyrelsesformand i Børneulykkesfonden Camilla Amstrup, der samtidig er koncerndirektør for Erhverv i Alm. Brand Group, der omfatter Codan Forsikring. Hun tilføjer, at chancen for at blive set i trafikken stiger med 80 procent, hvis man har refleks på.

En undersøgelse, Codan har foretaget blandt flere end 4.500 kunder, viser, at 43 procent ’altid’ bruger refleks på overtøjet, når det er mørkt, mens 36 procent svarer ’nogle gange’. 86 procent af de adspurgte giver ’altid’ deres børn refleks på, når de sender dem ud i trafikken, mens 14 procent svarer ’nogle gange’. Blandt dem, der ikke ’altid’ bruger reflekser, svarer 36 procent, at den primære årsag er, at de glemmer det, mens kun 1 procent svarer, at de ikke mener, det gør en forskel.

Vidste du også, at

-          En bilist kan se dig på 130-140 meters afstand, når du har refleks på

-          Uden refleks er du kun synlig på 25-30 meters afstand

-          Ca. 25 procent af alle cykeluheld sker i mørke


Om Årets Refleksdag
Årets Refleksdag er en tradition, der er startet af Børneulykkesfonden og oprindeligt med Codan som partner. Dagen falder hvert år den sidste torsdag i oktober, torsdagen inden vi stiller urene om til vintertid. Formålet med Årets Refleksdag er at sætte fokus på, hvordan reflekser giver bedre synlighed i trafikken i den mørke tid, så vi i sidste ende undgår ulykker.

Sammen med en lang række støttepartnere uddeler og sælger Børneulykkesfonden knap 70.000 reflekser designet af bObles i hele Danmark. På Årets Refleksdag afholder løbeklubber desuden refleksløb, mens flere af landets børnehaver og institutioner uddanner refleksbetjente, så de allermindste lærer om sikkerhed og synlighed i trafikken. Læs mere på www.refleksdagen.dk.


Cyklister er særligt sårbare

Ifølge Vejdirektoratets rapport ’Trafikulykker for året 2021’ er antallet af trafikdræbte i 2021 i forhold til perioden 2016-2020 faldet

24 procent for personbiler, varevogne og lastbiler

23 procent for knallerter, scootere og motorcykler

19 procent for gående

mens antallet af trafikdræbte er steget

1 procent for cyklister

Kilder i øvrigt:

Trygg Trafik Norge

Codan: Besvarelser fra refleks-quiz

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Laura Krog Jensen
Kommunikationsmedarbejder i Børneulykkesfonden
Tlf.: 30 37 82 98
@: lk@borneulykkesfonden.dk

Billeder

Det er skidt for trafiksikkerheden, når vi sparer på lyset. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at huske reflekserne.
Det er skidt for trafiksikkerheden, når vi sparer på lyset. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at huske reflekserne.
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før17.11.2022 09:31:43 CET | Pressemeddelelse

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum