Årets program for Uddannelsesdebatten har fokus på fremtidens uddannelser
”Vi glæder os utroligt meget til at byde velkommen til to dages folkemøde om uddannelse og uddannelsespolitik i Danmark. Vi forventer at samle en masse mennesker fra hele landet til oplæg, debatter og netværk,” siger Jeanette Svendsen, projektleder for Uddannelsesdebatten, der i år finder sted torsdag den 28. og fredag den 29. september i Nørre Nissum.
Tilbage til fremtidens uddannelser
Programmet for folkemødet, som er gratis for alle, offentliggøres i dag med det overordnede tema ”Tilbage til fremtidens uddannelser”.
”Temaet handler om at gøre status. For at se frem er vi nødt til at se tilbage på de beslutninger, vi har truffet og de mange reformer, vi allerede har lavet. Vi har en reformregering, og ændringer på uddannelsesområdet er på vej – fx fra Reformkommissionen og forhandlingerne om ny universitetsstruktur. Hvad betyder det for fremtidens generationer, som måske bliver de første, der bliver mindre uddannede end deres forældre?” spørger Jeanette Svendsen.
Uddannelser i en krisetid
Èn af de annoncerede hovedtalere på årets Uddannelsesdebat er administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias. Hun vil i sin keynote stille skarpt på, hvordan landets uddannelser kan ruste børn og unge til at begå sig og finde løsninger i en tid, hvor den ene krise afløser den anden.
”I en kompleks verden – med klimaudfordringer, små ungdomsårgange, digitalisering og segregering – har vi mere end nogensinde brug for at fordybe os i arbejdet med at skabe et uddannelsessystem, som ruster børn og unge til at begå sig og gøre en forskel,” siger Stina Vrang Elias.
Ud over en række hovedtalere, består programmet af tre spor, som tager fat i de udfordringer, der lige nu præger uddannelsespolitikken: Demokratisk dannelse i en tid med krig i Europa; rekrutteringskrisen og manglen på arbejdskraft; og trivselskrisen med fokus på inklusion og rummelighed i uddannelserne.
Folkemøde for alle
Uddannelsesdebatten er et folkemøde for alle med interesse i uddannelse. Det særlige er, at meningsdannere og beslutningstagere sammen med fagfolk, embedsmænd, lærere, elever og studerende mødes i dialog om uddannelse. Det er gratis og foregår langt fra Christiansborg, nemlig i skolebyen Nørre Nissum i Lemvig Kommune.
”På Uddannelsesdebatten oplever jeg, at alle aktører er med til at diskutere og finde løsninger på de vigtigste uddannelsespolitiske udfordringer. Det glæder jeg mig til at være med til igen i år,” siger Peter Fogde Mikkelsen, Skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune, der ligesom Lemvig Kommune og Region Midtjylland, er partner i folkemødet.
En vigtig årsag til, at Uddannelsesdebatten igen i år forventer to dage med fuldt hus og livlig debat er, at den er en mulighed for at mødes ansigt til ansigt om et højaktuelt emne.
”Vi håber igen i år at kunne tiltrække deltagere, der brænder for uddannelse, fra hele landet. Vi tilbyder to dage med dialog, netværk og inspiration. På den måde holder vi gamle, danske skole- og uddannelsestraditioner i hævd i en gammel skoleby – samtidig med, at vi sætter topaktuelle temaer på dagsordenen sammen med de unge elever og studerende, der også altid får plads og taletid, ” siger Jeanette Svendsen.
Uddannelsesdebatten arrangeres af Skolebyen Nørre Nissum, som består af VIA University College, Læreruddannelsen og HF i Nørre Nissum og Holstebro, Nørre Nissum Efterskole, Kongensgaard Efterskole, Fenskær Efterskole, Seniorhøjskolen i Nørre Nissum og Nørre Nissum skole.
Find programmet og meld dig til på: https://uddannelsesdebatten.dk
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information, kontakt: Jeanette Svendsen, projektleder, jesv@via.dk, mobil: 4143 5464
Medier er velkomne. Meld gerne interesse for deltagelse til presseansvarlig Camilla Marcinkowski på mail: cama@via.dk eller telefon 2339 0540
Billeder
Information om VIA University College
Uddannelsesdebatten sætter hvert år fokus på aktuelle dannelses- og uddannelsespørgsmål. Skolebyen Nørre Nissum danner den historiske og autentiske ramme om det gratis folkemøde - der vægter folkeoplysning og demokratisk dannelse højt.
Deltag på Uddannelsesdebatten den 28. og 29. september 2023.
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
397 ansøgninger til VIAs uddannelser i Randers16.3.2023 11:11:48 CET | Pressemeddelelse
VIAs uddannelser i Randers har i år modtaget 397 kvote 2-ansøgninger. Sidste år var tallet 463. Det er en nedgang på 14 procent. Fra næste sommer udbydes også uddannelsen til bygningskonstruktør på Campus Randers.
Lille fremgang på læreruddannelsen i VIA – men det er ikke nok15.3.2023 20:04:26 CET | Pressemeddelelse
Med en tre procents stigning er VIAs læreruddannelse lidt over status quo i forhold til sidste år, når det kommer til førsteprioritetsansøgninger. Men det er ikke nok, mener uddannelsesdekan og henviser til lærermanglen, der ifølge analyser kun bliver større i fremtiden.
Over 1000 ansøgninger til VIAs uddannelser i Viborg15.3.2023 17:52:28 CET | Pressemeddelelse
Onsdag den 15. marts udløb fristen for at søge ind på uddannelser gennem kvote 2, og VIAs uddannelser i Viborg har modtaget over 1000 ansøgninger. Animationsuddannelserne hitter som vanligt, og også den nye softwareingeniør er blevet taget godt imod. Pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne oplever fremgang i antallet af førsteprioritetsansøgninger.
8.938 kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser15.3.2023 16:48:01 CET | Pressemeddelelse
VIA kan i år notere en fremgang i den samlede søgning til sine uddannelser. Flere af de store velfærdsuddannelser har imidlertid igen i år fald i søgningen.
Flere vil læse til pædagog i Ikast15.3.2023 16:45:24 CET | Pressemeddelelse
På VIA i Ikast glæder de sig over, at der i år er flere, der vil læse til pædagog. Men trods den øgede interesse, er der behov for en endnu større søgning, påpeger VIA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum