Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Årets juleunivers er Frilandsmuseet

Del

TV 2 og DR’s nyproducerede tv-julekalendere er blandt andet optaget på Frilandsmuseet. Besøg de steder, hvor julekalenderne udspiller sig. Træd ind i karakterens hjem og oplev julen, som den var i gamle dage, eller som den er i Nissernes Rige. Alt dette kan du opleve i weekenderne fra den 26. november til den 18. december.

Gå på opdagelse i husene fra dette års tv-julekalendere
Årets julekalender på DR, ‘Julehjertets Hemmelighed’, er blevet filmet på Frilandsmuseet. I december kan du udforske arbejderboligen, og se hvordan karaktererne bor. Se også kostumerne og smag på nissen Rumles yndlingskage. Udstillingen er lavet i samarbejde med DR. Læs mere om ’Julehjertets Hemmelighed’ på DR.dk.

TV 2s familiejulekalender ’Tinka og Sjælens Spejl’, er også blevet filmet på Frilandsmuseet. I år kan gæsterne komme med indenfor hos Tinkas plejemor Nille. Her står scenografien, som du har set den på TV 2 og TV 2 Play. Se nissekostumer og skyd med bue og pil. Læs mere om ’Tinka og Sjælens Spejl' på TV2.dk.

Jul som i de gamle dage
Tag med på en nostalgisk tidsrejse i museets mange huse og gårde og få et indblik i, hvordan julen blev fejret i gamle dage. Ved husene møder du museumsnisser, der fortæller om juletraditioner i de forskellige egne og samfundslag. I udvalgte huse står juletræerne, som er pyntet med historisk julepynt fra museets enestående samling.

Juleaktiviteter for hele familien.
Små og store kan lave historisk juleklip - jakobsstiger, julehjerter og små uld-engle, der kan pynte derhjemme. Se også om I kan fange nissen i vores store nissefangeleg.

Smag på julen på Herregården
Der er travlt på herregården, hvor duften spreder sig fra brændekomfuret. Traditionelle julesmåkager er kommet i ovnen med hjælp fra de yngste gæster.
I museets madboder spreder duften af julegodter sig også. Her kan du stille sulten med en økologisk flæskestegssandwich eller risengrød. Du kan også glæde den søde tand med småkager, honningkager, æbleskiver, gløgg og varm kakao.

Juleteater ’Drillenissen’.
I julen er drillenissen på Lundagergården på spil. Her driller han den dumme gårdejer, der ikke giver ham julegrød, så han må lave nisse-streger for at få ham til at tro på nisser. Historien bygger på gamle sagn om nisser, indsamlet af folkemindesamler Evald Tang Kristensen i slutningen af 1800-tallet, så det hele er ganske sandt! 

Hvad: Jul på Frilandsmuseet
Hvornår:
 lørdag-søndag 26.11-18.12 fra kl. 10-16.00
Hvor: Frilandsmuseet, Kongevejen 100 2800 Kgs. Lyngby

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Frilandsmuseet - Det gamle Danmark
Frilandsmuseet - Det gamle Danmark
Kongevejen 100
2800 Lyngby

41 20 64 01https://natmus.dk/museer-og-slotte/frilandsmuseet-det-gamle-danmark/

Frilandsmuseet er et af verdens største og ældste frilandsmuseer med mere end 100 bygninger fra hele landet

Følg pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum