Arbejdsmiljøet i Region Hovedstaden er blevet bedre
34.418 personer – eller 83% af medarbejderne i Region Hovedstaden – har svaret på den nye arbejdspladsvurdering.
Høj jobtilfredshed
Resultatet viser, at 76 % i høj grad eller meget høj grad er tilfredse med deres job som helhed. 21 % er i nogen grad tilfredse, og kun 3 % er i ringe grad eller slet ikke tilfredse. Generelt er det psykiske arbejdsmiljø forbedret sammenlignet med sidste måling, som var i 2017.
Arbejdspladsvurderingen viser desuden forbedringer inden for det fysiske arbejdsmiljø, særligt i forhold til biologisk smitterisiko og risikoen for arbejdsulykker.
Regionsdirektør Jens Gordon Clausen siger: ”Vi kommer ud af et helt særligt år, der har krævet ekstra meget af medarbejderne. Jeg er meget glad for, at mange har givet udtryk for høj tilfredshed med deres job, og at arbejdsmiljøet samlet set er blevet bedre. Det er vigtigt for, at vi som sundhedsvæsen kan levere god behandling af vores borgerne. I den forbindelse lægger jeg særligt mærke til, at vurderingen af den faglige kvalitet har fået et nøk opad og generelt er høj.”
Godt kollegaskab
Kristina Robins, næstformand i regionens øverste MED-udvalg, ser også positive takter i arbejdspladsvurderingen: ”Resultatet vidner om, at Region Hovedstaden er en arbejdsplads med godt kollegaskab og samarbejde faggrupperne imellem, og hvor den enkelte har gode muligheder for indflydelse og udvikling,” siger hun.
”Men selvom gennemsnittet på generel tilfredshed er flot, så er det vigtigt, at ledere og medarbejderne nu får kigget godt på deres egne tal. Et gennemsnit kan dække over meget forskellige resultater på en stor arbejdsplads som Region Hovedstaden,” siger hun.
Færre krænkelser
Arbejdspladsvurderingen viser et markant fald i antal tilfælde af krænkende adfærd. Andelen af medarbejdere, der har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed og mobning er op mod halveret, og trusler om vold er faldet en tredjedel.
”På alle niveauer i Region Hovedstaden har vi sat fokus på at undgå uønsket seksuel opmærksomhed, og vi har gået processer og retningslinjer grundigt efter i sømmene. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det går den rigtige vej, men det er selvfølgelig noget, vi fortsat har stor opmærksomhed på,” siger regionsdirektør Jens Gordon Clausen.
Kristina Robins siger: ”Et tilfælde af krænkende adfærd er et for meget, så arbejdspladserne skal arbejde videre med både kulturen og beskyttelse af den enkelte medarbejder. Men jeg glæder mig da over at se, at markant færre oplever krænkende adfærd, både når det gælder uønsket seksuel opmærksomhed, mobning og trusler om vold,” siger Kristina Robins.
Løber stadig stærkt
”Det er meget bekymrende, at 68 % har følt sig stresset inden for de seneste 6 måneder. Det skal vi tage meget alvorligt, og der skal handles på det,” siger Kristina Robins.
Regionsdirektøren anerkender også, at der er plads til forbedringer: ”Medarbejderne løber stærkt, og mange har følt sig stresset. Især jordemødrene føler sig pressede, og undersøgelsen viser, at de er mere utilfredse med deres job end andre faggrupper. Det anerkender jeg, og det er vigtigt at få gjort noget ved,” siger Jens Gordon Clausen.
”Samtlige arbejdspladser drøfter nu deres resultater grundigt og arbejder på at få løst de problemer, der måtte være. På det overordnede niveau tager vi selvfølgelig også en grundig drøftelse både i koncernledelsen og i det øverste MED-udvalg,” siger Jens Gordon Clausen.
Fakta om arbejdspladsvurderingen
- Region Hovedstadens arbejdspladsvurdering er en lovpligtig gennemgang af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, der gennemføres hvert 3. år.
- 34.418 medarbejdere i Region Hovedstaden har svaret på arbejdspladsvurdering i marts 2021. Det er en svarprocent på 83%.
- Samtlige arbejdspladser vil i den kommende tid drøfte resultaterne og igangsætte forbedringer, hvor det er nødvendigt.
- Resultaterne og behovet for forbedringer drøftes ligeledes både i koncernledelsen og i det øverste MED-udvalg.
Se rapporten om Region Hovedstadens arbejdspladsvurdering 2021 på regionens hjemmeside https://www.regionh.dk/om-region-hovedstaden/udgivelser-fra-regionen/politikker-og-strategier/Sider/Arbejdsmiljoepolitik.aspx
Yderligere info
For yderligere oplysninger, kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum