PwC

Arbejdsgiver kan i år give en ekstra stor julegave

Del

Helt undtagelsesvis kan arbejdsgiveren i år give medarbejderen en ekstra stor julegave. Hvis arbejdsgiveren ikke har benyttet sig af det såkaldte coronagavekort og givet andre gaver i løbet af året, kan medarbejderen modtage en julegave for 2.400 kr., lyder det fra PwC.

Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.
Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.

Ligesom sidste år har arbejdsgiveren mulighed for at give en skattefri julegave til en værdi på op til 900 kr. til sine ansatte. Det er dog muligt, at julegaven kan have en værdi på 1.200 kr., uden der skal betales skat, hvis medarbejderen ikke har modtaget andre personalegoder i løbet af året. Som noget ekstraordinært i år kan arbejdsgiveren også give det såkaldte coronagavekort til medarbejderne, uden der skal betales skat.

Selve beløbsgrænserne er uændret fra 2020. Det vil sige, at arbejdsgiver i år kan give en julegave til 900 kr., og den vil altid være skattefri, men hvis gaven har en værdi på mellem 900 og 1.200 kr., vil skattefriheden afhænge af, om medarbejderen har modtaget andre goder i løbet af året,” fortæller Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC, og fortsætter:

Hvis medarbejderne ikke har modtaget nogen form for goder eller gavekort i løbet af året, kan arbejdsgiveren i princippet give en julegave på 2.400 kr. Halvdelen af beløbet skal være en tingsgave, mens den sidste del består af coronagavekortet, som eksempelvis kan bruge på restauranter, oplevelser eller pakkerejser.” 

Medarbejderen skal dog modtage gavekortet i kalenderåret 2021, men behøves ikke at være brugt inden året udløber.

Gavens værdi
Medarbejderen kan godt modtage en gave, hvor selve gavens detail- eller onlinepris overstiger bagatelgrænsen på de 1.200 kr. Det er dog væsentligt at forholde sig til, at det er gavens anskaffelsesværdi, som arbejdsgiveren har forhandlet sig til, der gælder, og ikke produktets detail- og onlinepris. 

Det er arbejdsgiverens indkøbspris, der udgør den skattepligtige værdi for produktet. Så arbejdsgiveren har en reel mulighed for at give sine medarbejdere en gave, hvor dens markedsværdien er højere end de 900 kr.,” siger Karina Hejlesen Jensen.

Hvis man som arbejdsgiver er i tvivl om, hvorvidt nogle medarbejdere har modtaget nogle former for personalegoder i løbet af året, er det en god idé at holde julegaven på 900 kr. For så undgår medarbejderen at overstige bagatelgrænse og dermed blive beskattet.

“Det er vores anbefaling at give en julegave, hvor værdien ikke overstiger 900 kr., fordi så undgår man alle tvivlsspørgsmål og er helt sikker på, at gaven er skattefri. Samtidig er det heller ikke nødvendigt at forholde sig til, om medarbejderen har modtaget andre personalegoder i løbet af året,” afslutter Karina Hejlesen Jensen.

Hvis man i løbet af året har modtaget en lejlighedsgave i forbindelse med private mærkedage såsom fødselsdag, barnedåb, konfirmation, bryllup og lignende, tæller denne ikke med i den samlede bagatelgrænse på de 1.200 kr.

Nøgleord

Billeder

Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.
Karina Hejlesen Jensen, skatteekspert og partner i PwC.
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

4 ud af 10 danske medarbejdere overvejer at skifte job i løbet af det næste år2.8.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danske medarbejdere sætter høje krav til deres arbejdsgivere og overvejer i højere grad at skifte job. 41 % af danske medarbejdere er tilbøjelige til at skifte job i løbet af det kommende år, mens 1 ud af 5 forventer i høj eller meget høj grad at forlade arbejdsmarkedet enten permanent eller midlertidigt i de næste 12 måneder. Det viser ny analyse fra PwC om det danske arbejdsmarked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum