Antallet af morgenmadsklubber sætter rekord
FødevareBanken har nu 29 morgenmadsklubber, og alene i år er der kommet 7 nye måltidsklubber til. Den positive udvikling er sket gennem et tæt samarbejde mellem FødevareBanken og Kellogg.

På 29 skoler i Danmark leverer FødevareBanken nu morgenmad. Det er typisk børn fra udsatte områder, hvor mange børn ikke får morgenmad inden de møder i skole. En sund morgenmad giver børnene den nødvendige start på dagen for at blive klar til at lære noget og i det hele taget fungere bedre.
”Udover at sikre et godt og nærende måltid mad til børnene, har morgenmadsklubberne en række andre positive effekter” siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen og uddyber: ”For eksempel at flere børn kommer til tiden og dermed er undervisningsparate, når klokken ringer ind til første time. Flere skoleledere fortæller, at konfliktniveauet blandt eleverne falder og nogle mener også, at det faglige niveau er steget efter at skolen har valgt at servere morgenmad til eleverne. Hertil kommer, at det at sætte sig ned og dele et måltid betyder noget. Den sociale sammenhængskraft øges, når elever fra fx 0. og 9. klasse pludselig sidder ved samme bord og spiser sammen”.
I følge FødevareBanken har samarbejdet med Kellogg været afgørende. ”Således har Kellogg siden 2014 doneret 58 tons gode overskudsvarer, primært morgenmadsprodukter, der foruden i morgenmadsklubber er kommet til gavn på de væresteder, herberger og kvindecentre som FødevareBanken leverer mad til”, siger Karen-Inger Thorsen. Herudover har Kellogg også doneret ca. 1,7 mio. kr. til FødevareBanken som støtte til de omkostninger, der er forbundet med at levere mad til morgenmadsklubberne, fx kølebiler og lagerfaciliteter”, understreger Karen Inger Thorsen.
Morgenmadsklubberne har nu fungeret i seks år
De første morgenmadsklubberne startede op i Danmark i 2013 som et pilotprojekt, FødevareBanken foretog på fem skoler. De 29 skoler med morgenmadsklubber ligger på Lolland og i Vordingborg, Esbjerg, Randers Aarhus og København. Klubberne på Lolland og i Vordingborg – hvor der er 7 morgenmadsklubber i dag - kom i stand gennem et samarbejde med Region Sjælland i regi af regionens koncept ”Broen til Bedre sundhed”. FødevareBanken regner med, at morgenmadsklub nr. 30 starter her i efteråret.
Morgenmadsklubberne blev udviklet af Kellogg i England tilbage i 90’erne, og i dag er der også morgenmadsklubber i Sverige, Belgien, Irland, Spanien, Frankrig og Italien, fortæller Bruce Learner, der er Senior Manager for CSR i Kellogg Europe
”Selvom ideen er meget enkel – nemlig at sikre børn et sundt morgenmåltid – er det meget forskelligt, hvordan klubberne fungerer de forskellige lande og for den sags skyld byerne imellem. Derfor overlader vi det helt til FødevareBanken i Danmark og de organisationer, vi samarbejder med i de andre lande, hvordan de enkelte klubber skal køre. I tidens løb har et milliontal af europæiske børn fået en og sund start på dagen i morgenmadsklubberne”, tilføjer Bruce Learner.
Her i efteråret støtter Kellogg’s yderligere FødevareBanken ved Danmark på Kellogg’s morgenmadsprodukter i butikkerne i Danmark ved at fortælle om FødevareBanken og opfordre til at støtte klubberne.
Yderligere oplysninger hos Fødevarebankens direktør, Karen-Inger Thorsen, tlf. 23408951.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.
Salling Groups butikker gør madspild til måltider for dem, der har det svært23.11.2021 12:49:36 CET | Pressemeddelelse
FødevareBanken og Salling Group har indgået et strategisk partnerskab om at mindske madspild og madfattigdom.
FødevareBanken vinder europæisk pris for kampagne om madspild4.10.2021 12:34:01 CEST | Nyhed
Den europæiske sammenslutning af fødevarebanker udråber Fødevarebanken til vinder af #FoodNoWaste-konkurrencen for arbejdet med at formidle viden om madspild og madfattigdom på de sociale medier.
FødevareBanken udvikler madfællesskaber i 45 boligområder over hele landet8.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mødet med andre mennesker over et måltid kan gøre en kæmpe forskel i at komme problemer som ensomhed og isolation i udsatte boligområder til livs. Derfor vil FødevareBanken udvikle madfællesskaber til 45 boligområder fordelt over hele landet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum