Region Hovedstaden

Antallet af indlagte stiger i hovedstaden: Behandlinger og operationer udskydes yderligere to uger

Del

Hospitalerne i Region Hovedstaden er nødt til at skalere op – det betyder, at hospitalerne forlænger aflysningen af planlagte behandlinger fra 11. til 25. januar.

Situationen på hospitalerne i hovedstaden er bekymrende. Antallet af isolationspatienter med COVID ligger 29. december på 476 og intensivpatienter med COVID ligger på 56.

Region Hovedstaden skalerer derfor inden nytår op både på intensivområdet (1.c) og for isolationspatienter til trin 7 på regionens skaleringsplan - se skaleringsplan her på Region Hovedstadens hjemmeside https://www.regionh.dk/presse-og-nyt/pressemeddelelser-og-nyheder/Sider/Indlagte-med-COVID-19-i-Region-Hovedstaden.aspx

Behandlinger udskydes til 24. januar

”Vi kan se, at vi med al sandsynlighed ikke kan komme ned på et niveau, hvor vi kan lave planlagte behandlinger (trin 4) inden 11. januar. Så derfor er det rettidig omhu, at vi allerede nu udskyder det planlagte til 25. januar. Hvis der er steder på hospitalerne, hvor vi stadig kan behandle, så gør vi naturligvis det. Vi skal ikke flere mennesker, der venter på en behandling end allerhøjest nødvendigt,” siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Der kan også blive brug for at se på planlagte operationer for kræft og hjertesygdom.

”Vi ser på, hvordan afdelingerne på vores egne hospitaler kan hjælpe hinanden, men vi kan blive nødt til at sende patienter til Region Syd og Region Midt, som trods stor travlhed har lidt mere luft end hospitaler og sygehuse på Sjælland. Det præcise antal skal afklares inden nytår.”

Sophie Hæstorp: Begræns gæsterne til nytårsaften

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er bekymret for både de syge og for de ansatte.

”Når smitten stiger, så bliver flere af vores ansatte også syge. Samtidig kræver de mange patienter i isolation flere ansatte pr. patient, så det er ikke senge, vi lige nu mangler. Vi mangler medarbejdere. De har løbet rigtig, rigtig stærkt her i juledagene. Og de kan desværre se frem til et alt for travlt nytår. Og desværre nok også travle uger i januar.”

Sophie Hæstorp Andersen vil indtrængende opfordre os alle sammen til at se så få som mulige – ikke mindst nytårsaften.

”Jeg ved godt, at vi alle sammen har rigtig meget brug for at se venner og feste. Men vi er nødt til at passe på hinanden. Vi skal passe på de syge. Og vi skal passe på personalet, som lige nu er meget presset. Situationen er nu så alvorlig, så jeg synes, at man skal overveje at begrænse gæstelisten til en håndfuld. Selv om vi er gået i gang med at vaccinere nogle af de sårbare borgere og vores personale i front, så er der stadig brug for, at vi viser samfundssind.”

  • Yderligere info via Region Hovedstadens presse på 7020 9588 eller presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem20.1.2021 16:27:41 CETPressemeddelelse

​Region Hovedstaden har ligesom de øvrige regioner i denne uge modtaget ca. halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at alle vacciner skal anvendes på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis. Samtidig åbnes der ikke op for booking af tid til nye 1. vaccinationer. Regionen forventer, at der kommer nye tider op på vacciner.dk til februar. Alle målgrupper vil bliver vaccineret i den kommende tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum