Lokal Forsikring

Anslået 13.000 unge flytter hjemmefra uden forsikring

Del

Når hver femte unge flyver fra reden, ofte for at læse, er det uden de nødvendige forsikringer. Forældre skal tage den nødvendige forsikringssnak, lyder opfordringen fra brancheforeningen Forsikring & Pension.

Landets studerende glemmer at tilmelde forsikringen, når de flytter hjemmefra. Foto: PR.
Landets studerende glemmer at tilmelde forsikringen, når de flytter hjemmefra. Foto: PR.

Knap 65.000 unge flytter hvert år fra forældrenes trygge hjem. Og i år kan det forventes, at rekordoptaget på 69.526 for universiteter, professionshøjskolener, eller andre videregående uddannelser sætter flyttefirmaerne under pres.

Under flytterodet ved den første fraflytning og kaosset i studiestarten sammen med udfordringen ved en ny by, ny bolig og nye udgifter, så undlader mange unge at tegne de nødvendige forsikringer. Tendensen er bekymrende men ikke ny, fortæller Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikring og Pension:

– Alle undersøgelser, jeg kender til, peger i retning af, at hver femte unge mellem 18-29 år fravælger eller glemmer at tegne en indboforsikring, når de flytter ind i deres første bolig. Det er bekymrende og kan få fatale økonomiske konsekvenser for den enkelte, siger hun og uddyber:

Forsikringer er et dårligt sted at spare, da en indboforsikring indeholder den vigtige ansvarsdækning. Uden en indboforsikring skal man betale af egen lomme, hvis man for eksempel ødelægger andres ting, og det kan i værste fald være så store beløb, at man har det siddende på sig resten af livet.

Hun opfordrer dermed forældre til at komme på banen og tage den kedelige men nødvendige snak om de økonomiske konsekvenser ved uheld, indbrud eller tyveri. Fravalget af forsikringer skyldes ofte manglende viden, at studiebudgettet er lille og at forsikring generelt er et lavinteresseområde, viser analysen hos Forsikring og Pension.

Lokal Forsikring vil gøre forsikring nemt  

For at gøre det attraktivt, nemt og overskueligt for de studerende har Lokal Forsikring sammensat en forsikringspakke, der er overskuelig og prisvenlig. Ungdomsforsikringen UngLokalindeholder de vigtigste elementer for unge som indbo-, ulykkes- og ansvarsforsikring og har en lavere selvrisiko end normalt.

– Vores ungdomsforsikring er sammensat, så den indeholder alle de nødvendige dækninger, den unge har behov for, og som samtidig er til at betale. Som noget ekstra har vi tilføjet elektronikforsikringen og pludselig skade, der dækker, hvis du taber telefonen – tillæg, der andre steder er tilvalgsforsikringer, fortæller Mai-Britt Bøgh Jensen, der er forsikringschef hos Lokal Forsikring, og fortsætter:

– Mange unge tænker umiddelbart, at de ikke har så mange værdigenstande og ser derfor ikke en forsikring som en nødvendighed. Men de fleste har, ud over en dyr computer, telefon og cykel, også tøj og møbler, der kan være dyre at erstatte hvis uheldet er ude. Hvis værdigenstandene går i stykker eller bliver stjålet, kan det være svært at dække på et SU-budget. 

Især én forsikring bør studerende dog prioritere, uanset hvor presset budgettet er, mener Anja Lintrup Sørensen:

– Hvis man er nødt til at skære helt ind til benet, er indboforsikringen den vigtigste. Men den studerende skal selvfølgelig se på sit eget adfærdsmønster. Hvis man rejser meget, kan en rejseforsikring også være en god idé.

Nøgleord

Kontakter

Signe Munch-Pedersen
Marketingansvarlig, Lokal Forsikring
(+45) 50 60 35 45
simp@lokal.dk

Billeder

Landets studerende glemmer at tilmelde forsikringen, når de flytter hjemmefra. Foto: PR.
Landets studerende glemmer at tilmelde forsikringen, når de flytter hjemmefra. Foto: PR.
Download
Lokal Forsikring har sammensat en forsikringspakke, der inkluderer alle de nødvendige forsikringer til den studerende, og som samtidig ikke sprænger budgettet. Foto: PR.
Lokal Forsikring har sammensat en forsikringspakke, der inkluderer alle de nødvendige forsikringer til den studerende, og som samtidig ikke sprænger budgettet. Foto: PR.
Download

Links

Information om Lokal Forsikring

Lokal Forsikring
Lokal ForsikringLokal Forsikring er et gensidigt forsikringsselskab og har eksisteret i mere end 150 år. Virksomheden er åben og nærværende og lægger vægt på den personlige kontakt med sine kunder og medejere, hvilket sikrer den bedste service og rådgivning. www.lokal.dk

Følg pressemeddelelser fra Lokal Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lokal Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum