
Vi forsikrer bilen, men ikke os selv - det koster dyrt ved soloulykker

2019 var ikke et godt år for trafiksikkerheden på de danske veje, der bød på usædvanligt mange soloulykker. Det er en ulykke, hvor kun én bil er involveret.
Tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2019 var 441 soloulykker med personskade. Her kom 457 personer til skade, og 54 personer mistede livet. Det var især på landevejen, at soloulykkerne skete, fordi bilisterne kan køre hurtigere end i byen.
De bekymrende tal får nu Lokal Forsikring, der sælger forsikringer på Sjælland og Fyn, til at opfordre forsikringskunder til at få tjekket deres bilforsikring, inden vinterens glatte veje kommer, for forsikringsmæssigt er situationen speciel, hvis man er ude for en soloulykke.
– Den person, der sidder bag rattet i en soloulykke, er som udgangspunkt ikke dækket af en ansvarsforsikring. Det er der desværre mange, der tror. Og det kommer som en stor overraskelse for dem på et tidspunkt, hvor de har nok at kæmpe med efter en trafikulykke, forklarer Michael Nørgaard Larsen, der er administrerende direktør hos Lokal Forsikring.
Skader på bilen dækkes af kaskoforsikringen og skader på eventuelle medpassagerer er omfattet af den lovpligtige ansvarsforsikring. For at bilisten også er dækket i soloulykker uden modpart, kræver det en såkaldt ’førerpladsdækning’. Her får bilisten adgang til omfattende erstatningsmuligheder.
Unge skal især huske at forsikre sig
Ifølge tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension sparer hver tredje unge dansker mellem 21 og 24 år forsikringerne væk. Sammenholder man det med, at især unge tager flere chancer, når de kører bil, tegner der sig et klart billede af, at de unge er udsatte i trafikken.
Det betyder, at en masse unge reelt står helt uden en forsikring, der dækker skader på dem selv i tilfælde af en soloulykke, hvis de heller ikke har en ulykkesforsikring.
- Unge og især unge mænd tager flere chancer i trafikken, og det betyder desværre, at de fylder alt for meget i uheldsstatistikken. Derfor rækker vi nu ud til dem for at gøre dem opmærksomme på, at de måske ingen dækning har, hvis de kommer til skade i en soloulykke. Derfor bør man som bilejer lige dobbelttjekke, om bilforsikringen inkluderer en ’førerpladsdækning’, siger Michael Nørgaard Larsen.
Nøgleord
Kontakter
Signe Munch-Pedersen
Marketingsansvarlig, Lokal Forsikring
(+45) 50 60 35 45
simp@lokal.dk
Billeder



Links
Information om Lokal Forsikring

Lokal Forsikring er et gensidigt forsikringsselskab og har eksisteret i mere end 150 år. Virksomheden er åben og nærværende og lægger vægt på den personlige kontakt med sine kunder og medejere, hvilket sikrer den bedste service og rådgivning. www.lokal.dk
Følg pressemeddelelser fra Lokal Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lokal Forsikring
Anslået 13.000 unge flytter hjemmefra uden forsikring3.11.2020 09:00:01 CET | Pressemeddelelse
Når hver femte unge flyver fra reden, ofte for at læse, er det uden de nødvendige forsikringer. Forældre skal tage den nødvendige forsikringssnak, lyder opfordringen fra brancheforeningen Forsikring & Pension.
Husk papirarbejdet inden ferien med campingvognen6.8.2020 07:25:00 CEST | Pressemeddelelse
Klimabevidsthed har ifølge brancheforening pustet til campingglæden siden 2019. Der skulle dog en coronakrise til, før der skete en eksplosion af nye campister. Forsikringsekspert guider til tryg campingferie.
Lokal Forsikring fortsætter flere års vækst24.5.2019 12:00:45 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere kunder vælger Lokal Forsikring, der i 2018 udbetalte det hidtil højeste beløb i erstatninger til kunderne. ”2018 viste, at vi er konkurrencedygtige på både pris, kvalitet og service,” lyder forklaringen fra Lokal Forsikring.
Børn forsikres i stigende grad som voksne14.5.2019 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske forældre forsikrer i stigende grad deres børn lige så grundigt som dem selv. Med nye forsikringer er flere børn dækket ved alvorlige sygdomme som kræft, epilepsi eller hjerneblødning.