Beskæftigelsesministeriet

Ansatte på lønkompensation får mulighed for at forberede genåbning af deres virksomheder

Del

I forbindelse med den igangværende genåbning af Danmark har regeringen og arbejdsmarkedets parter besluttet at justere lønkompensationsordningen, så virksomhederne yderligere får den mulighed, at medarbejdere omfattet af lønkompensationsordningen, kan genoptage deres arbejde i de sidste syv kalenderdage op til virksomhedens genåbning uden at dette påvirker virksomhedens mulighed for at få fuld lønkompensation for disse dage.

Muligheden vil gælde både den generelle lønkompensationsordning og ordningen for tvangslukkede virksomheder. Den kan benyttes én gang for hver lønkompenserede medarbejder, som desuden skal have været omfattet af ordningen i mindst 30 dage i alt.

Samtidig har parterne drøftet rammerne for det neutralitetsprincip, som i foråret 2020 blev knyttet til lønkompensationsordningen. Parterne har i den forbindelse noteret sig, at disse også fremover vil blive anvendt på lønkompensationsordningen

Den generelle lønkompensationsordning gælder fortsat til og med d. 30. juni 2021, mens ordningen for tvangslukkede virksomheder fortsætter indtil de pågældende virksomheder får lov til at genåbne.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- I forbindelse med genåbningen af virksomhederne har vi med denne aftale sikret en øget fleksibilitet i lønkompensationsordningen, som tager hensyn til, at nogle virksomheder efter en lang nedlukning har brug for forberedelsestid til igen at åbne for kunder, besøgende og lignende. Det er jeg glad for, og det medvirker til at understøtte en hensigtsmæssig genåbning, så virksomhederne og deres medarbejdere hurtigst muligt kan komme tilbage til en mere almindelig hverdag.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger:

- Vi tager i dag endnu et skridt i genåbningen af vores samfund, som vi alle har set frem til med længsel. Men vi er også fuldt ud bevidste om, at man ikke bare sådan lige åbner nogle erhverv, det kræver forberedelse. Derfor er jeg også glad for, at vi med aftalen sikrer, at virksomhederne kan kalde deres medarbejdere ind, så de kan hjælpe med at gøre klar til kunder. Det skaber en nødvendig fleksibilitet, som skal være med til at gøre omstillingen til en almindelige dagligdag nemmere.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard siger:

- Det er en stor lettelse, at vi nu kan se lyset for enden af tunellen, og at den sidste del af genåbningen snart er ved at falde på plads. Jeg er derfor også glad for, at vi er blevet enige om, at medarbejderne nu - 7 dage før virksomheden må åbne - kan genoptage deres arbejde i virksomheden, samtidigt med, at virksomheden fortsat kan få lønkompensation. Det gør vi for at sikre, at genåbningen bliver så effektiv og smidig som mulig for alle parter.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger:

- Heldigvis står vi et sted, hvor vi så småt kan se vores virksomheder genåbne. I den forbindelse er det positivt at medarbejdere får mulighed for at møde på arbejde syv dage inden genåbning, så de kan forberede aktiviteter og sikre, at virksomhederne kan komme hurtigt op i gear.

Læs hele aftaleteksten på bm.dk.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30. 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 202230.6.2022 08:12:13 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2022 var der 71.300 ledige. Det er en stigning på 800 personer i forhold til måneden før. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu på 2,5 procent. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - For første gang længe ser vi nu en lille stigning i ledigheden. Det ændrer dog ikke ved, at ledigheden fortsat er helt i bund og beskæftigelsen er rekordhøj. Det er der al mulig grund til at glæde sig over. Ikke mindst på vegne af de mange kontanthjælpsmodtagere, langtidsledige og ikke-vestlige indvandrere, som er kommet med i det arbejdende fællesskab. - Selvom dansk økonomi står virkelig stærkt, er det ikke til at komme udenom, at krigen i Ukraine også sætter sine tydelige spor herhjemme, hvor forbrugerpriserne er braget i vejret. Det kan selvsagt mærkes, og det er noget vi tager meget seriøst i regeringen. Derfor har vi allerede iværksat flere initiativer til hjælp for borgere, hvor det gør særligt ondt. - Senest har regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget i

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202222.6.2022 08:12:58 CEST | Pressemeddelelse

I april 2022 var der 2.948.000 personer i job. Det er 4.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Dermed stiger beskæftigelsen i Danmark den 15. måned i træk og siden januar 2021 er antallet af lønmodtagere steget med i alt 184.000 personer. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere lønmodtagere siden marts måned. I samme periode er der kommet 1.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg får endnu engang lov til at glæde mig. Beskæftigelsen stiger den 15. måned i træk. Det er i den grad en glædelig nyhed, der gang på gang bekræfter mig i, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik, som vi nu høster frugterne af. Vi og en række partier indgik i sidste uge en ny aftale om kontanthjælpssystemet, som på sigt vil sikre, at flere kommer i arbejde. - På trods af, at beskæftigelsen stiger og ledigheden falder herhjemme, så raser der fortsat krig på grund af Putins brutale angreb på Ukraine. Det har også

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum