Anita køber udelukkende overskudsmad: “Jeg har sparet 88.000 kroner”
Anita Sørensen har i løbet af de seneste to år klaret stort set alle indkøb via madspildsappen Too Good To Go. Det er en nødvendighed for at få økonomien til at hænge sammen for den lille familie, der tæller hende selv, to voksne børn og hunden Asta:
“Too Good To Go er den måde, jeg handler på. På den måde kan jeg holde madbudgettet til 2.000 kroner om måneden. Som alenemor er det altafgørende for, at jeg kan få råd til at blive boende i mit hus i Vejle.”
Anita Sørensen skønner, at hun i gennemsnit henter 10-15 lykkeposer med overskudsvarer om ugen. Og i løbet af de to år, hun har brugt appen aktivt, har der været mange penge at spare:
“I min app kan jeg se, at jeg har sparet mere end 88.000 kroner. Det er jo helt vildt! Hvis folk var klar over, hvor mange penge der er at spare, tror jeg, at flere ville ændre deres indkøbsvaner.”
En del af Too Good To Go-konceptet bygger på et overraskelseselement, fordi der er tale om overskudsvarer, som ikke længere kan sælges i butikkerne, og som derfor bliver pakket i lykkeposer. Det har dog aldrig været en udfordring for Anita Sørensen at få brugt de forskellige råvarer:
“Nogle gange har jeg fået 4-5 kilo tomater med hjem. Først kan man godt tænke: Hvad skal jeg stille op med dem? Men så kører jeg dem gennem stavblenderen, så det bliver tomatpuré, der kan smides i fryseren. Det giver én mulighed for at tænke kreativt i madlavningen og bruge alle råvarerne, så de ikke bare smides ud herhjemme i stedet.”
Hvis Anita Sørensen får mad i overskud derhjemme, bruger hun gerne anledningen til at overveje, hvem der i stedet kunne få glæde af det:
“Ofte tager jeg det brød, vi ikke får spist derhjemme, med på arbejde. Det har jeg indtryk af, at mine kollegaer synes er dejligt.”
Inflation øger efterspørgsel
Den stigende inflation har fået flere danskere til at efterspørge overskudsmad. Det har Anita Sørensen også bemærket:
“Jeg ved jo efterhånden, hvornår jeg skal sidde klar for at få fingrene i de gode poser. Men man kan godt mærke, at der er kommet flere om buddet i appen, så nogle gange lykkes det ikke. Så er der ikke andet for end at prøve igen næste dag. Jeg er heldig, for der er mange butikker tæt på mig, som er med i appen. Derfor har jeg heller ikke noget problem med at køre lidt efter poserne. Men kun hvis jeg kan hente flere på vejen - det skal jo også hænge sammen med benzinen.”
På nuværende tidspunkt har cirka 4.000 butikker i Danmark et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go. Et samarbejde med madspildsappen betyder, at varer som er tæt på udløbsdatoen, eller som ikke er blevet solgt, sælges til reduceret pris via Too Good To Go. Varerne pakkes i lykkeposer, som kan afhentes i butikken.
Læs mere om den nye funktion i madspildsappen her.
Sådan virker Too Good To Go:
- Download Too Good To Go-appen
- Vælg den forretning som du ønsker at redde mad fra og reservér
- Afhent din lykkepose på afhentningsstedet
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller AndersenPressechef | PR Manager
Tlf:81773718presse@toogoodtogo.dkBilleder
Information om Too Good To Go ApS
Om Too Good To Go
Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 63 mio. brugere har siden da reddet mere end 160 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 401.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 17 lande, hvor appen er aktiv. I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
10.345 skoleelever deltog sidste år: 'Smag på Overskuddet' skal uddanne flere børn i madspild i 202422.10.2024 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Smag på Overskuddet, et undervisningsinitiativ udviklet af Madkulturen, Too Good To og Lidl, vender tilbage i 2024 med ambitionen om at nå endnu flere børn og skoler. Initiativet, der debuterede i 2023, med en flot tilslutning på 16% af de danske folkeskoler, har til formål at bekæmpe madspild ved at engagere skoleelever i kreativ og madspildsreducerende madlavning.
Kan man klare en uge uden at smide mad ud? Too Good To Go dedikerer en hel uge til at ændre danskernes madspildsvaner20.9.2024 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Too Good To Go inviterer danskerne til at deltage i Uge Uden Madspild, der lanceres den 23. september. Initiativet, som rulles ud i ni lande, har til formål at skabe konkrete forandringer i vores daglige vaner og give deltagerne de nødvendige redskaber til at reducere madspild.
Madspildsskolen vender tilbage for femte år i træk: Børnefamilier kan lære af tidligere generationers forhold til madspild18.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det vellykkede initiativ, Madspildsskolen, der er skabt i samarbejde mellem Too Good To Go, Arla, Arla Fonden og føtex, sætter i efterårsferien i år fokus på at bruge tidligere generationers viden og madkultur i nutidens køkkener.
Kun 32% skolebørn spiser op: Nyt initiativ fra Lidl og Too Good To Go skal bekæmpe madspild i børns madpakker11.9.2024 12:12:33 CEST | Pressemeddelelse
Lidl og Too Good To Go er gået sammen om et spændende nyt tiltag under konceptet "Hver Bid Tæller", der skal hjælpe danske familier med at mindske madspild i børns madpakker.
Madspild holder ikke ferie: Too Good To Go vil hjælpe danskerne med at redde måltider i udlandet4.7.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med den nye funktion, City Guides, vil Too Good To Go guide danskerne til konkrete spisesteder og butikker, der gør det muligt at tage ambitionen om at bekæmpe madspild med på ferie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum