Anima

Anima om aflivninger: Politikerne burde ikke være chokerede

Share

Optagelser, der viser voldsomme aflivninger af mink, har vakt stor kritik fra både politikere, dyreværnsorganisationer og borgere. Men ifølge dyreværnsorganisationen Anima er aflivning af mink altid forbundet med lidelse, og organisationen opfordrer til en kontrolleret udfasning af minkavl.

De seneste dage har flere optagelser floreret på de sociale medier, der viser voldsomme aflivninger af mink. Optagelserne har vakt stor kritik fra blandt andre formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, som kræver, at aflivningerne af mink stoppes. Det er imidlertid forfejlet at tro, at de aktuelle optagelser viser forhold, som er langt fra den måde pelsindustrien normalt opererer på, mener dyreværnsorganisationen Anima:  

“Optagelserne er meget voldsomme, og forløbet bør efterforskes grundigt. Men grundlæggende er aflivningsmetoden den samme som bruges i industrien på millioner af mink hvert år. Det er den samme kasse, som minkene proppes ned i, den samme gas, der dræber dem, og metoden udgør et stort dyrevelfærdsproblem, da mink kan lide i lang tid, før de til sidst kvæles. Det burde ikke være en chokerende overraskelse for politikerne” siger Joh Vinding, direktør i Anima. 

Ifølge rapporten ‘Internationale Konsensus Møde om Kuldioxidaflivning af Forsøgsdyr’, udviser mink stor aversion mod CO2, og dyrene kan opleve mindst 10-15 sekunders smerte i slimhinderne i de øvre luftveje, før de mister bevidstheden. Rapporten konkluderer, at der er tale om et alvorligt velfærdsproblem*. 

Burene skal forblive tomme
Anima har igennem 20 år advokeret for en kontrolleret udfasning af minkavl, men meget tyder nu på, at der i stedet bliver tale om en abrupt nedlukning. Dyreværnsorganisationen mener derfor, at det er vigtigt, at der tages hånd om de berørte parter i form af en retfærdig kompensation, og at der præsenteres en plan for omstilling af erhvervet: 

“For os er det afgørende, at burene ikke fyldes igen på den anden side af pandemien. Minkavl og dyrevelfærd kan aldrig gå hånd i hånd. Tværtimod er det stærkt problematisk at holde aktive, solitære rovdyr som mink indespærret i små trådbure,” siger Joh Vinding, direktør i Anima. 

Danske minkavlere bryster sig af branchens egen certificeringsordning ‘Welfur’, som skulle være en garant for dyrevelfærden på danske minkfarme, men blandt andre Irlands Dyrlægeforening har konkluderet, at ordningen hverken kan sikre, at minkenes basale velfærdsbehov bliver dækket eller forhindre udbredte alvorlige skader eller stereotyp adfærd hos minkene**.
Keywords

Contacts

Images

Documents

Links

About Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Subscribe to releases from Anima

Subscribe to all the latest releases from Anima by registering your e-mail address below. You can unsubscribe at any time.

Latest releases from Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

In our pressroom you can read all our latest releases, find our press contacts, images, documents and other relevant information about us.

Visit our pressroom