Anerkendt forsker og fyrtårn i fælles beslutningstagning tildeles professorat

Hun har siden 2018 og frem til nu, været professor i klinisk onkologi. Karina Dahl Steffensen har siden 2014 været leder af Center for Fælles Beslutningstagning, og regnes for at være ét af fyrtårnene inden for området, nationalt såvel som internationalt.
Hun er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1999 og har indtil for nyligt haft sit virke som overlæge i onkologien, hvor hun har anvendt fælles beslutningstagning sammen med patienterne. Hun er derfor yderst erfaren i anvendelse af fælles beslutningstagning på både praktisk og teoretisk niveau.
Karinas forskerkarriere tog for alvor fart i 2008, hvor hun forsvarede sin Ph.d., og hun har sidenhen været vejleder på 18 ph.d. projekter, samt udgivet over 125 peer-reviewed videnskabelige publikationer. Hendes karriere afspejler hendes stræben efter at inddrage patienter og pårørende i vigtige beslutninger, der har stor betydning for deres livssituation.
Center for Fælles Beslutningstagning er hendes hjertebarn, og hendes primære domæne inden for Fælles Beslutningstagning er forskning inden for alle kliniske fagområder. Karina har en stor del af æren for at fælles beslutningstagning er blevet et ikke uvæsentlig buzzword, når snakken falder på fremtidens sundhedsvæsen, og professoratet i fælles beslutningstagning er, så vidt vides, det første i Danmark og Norden inden for dette fagområde.
Hun er optaget i Kraks Blå bog og sidder i Bestyrelsen for Nordea-fonden og Tietgenfonden. Hun er formand for Forskningsrådet på Sygehus Lillebælt og medlem af Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU-BK).
Privat bor Karina i Horsens med sin mand Jacob og sin datter, mens sønnen er bosiddende i Aalborg, hvor han studerer. Karina holder særligt af gastronomiske og kulturelle oplevelser og nyder at dele dem med familie og venner. Det gør sig gældende lokalt i Horsens, men også resten af landet og verden bliver flittigt besøgt.
Et officielt tiltrædelsesseminar finder sted på Kolding Sygehus 8. november 2023. Tilmelding nødvendig.
Kontakter
Karina Dahl Steffensen
Kontakt: Karina.Dahl.Steffensen@rsyd.dk
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Metanfilter giver store CO2-afgiftsbesparelser og næsten lugtfri gylletanke21.3.2023 15:48:55 CET | Pressemeddelelse
Syddansk Universitet har sammen med virksomhederne BBK bio airclean A/S og PBJ Miljø ApS udviklet et biofilter til at fjerne metan fra luftudledninger fra biogasanlæg og gylletanke. Filteret har været afprøvet i laboratorieskala og pilotskala i et proof-of-concept projekt, og resultaterne er meget lovende.
Ny klimarapport fra IPCC: Hovedpunkter og vurdering fra klimaprofessor Sebastian Mernild20.3.2023 14:20:52 CET | Pressemeddelelse
FNs klimapanel, IPCC, er kommet med en ny klimarapport, som igen beskriver, hvor galt det står til med klimaet. Hvad står der i rapporten, og hvad kan vi bruge den til? Klimaprofessor Sebastian Mernild, der er leder af SDU Climate Cluster og hovedforfatter på IPCCs sjette rapport, giver her sin vurdering.
Mangel på svejsere i den grønne omstilling: SDU-forskere får 13 millioner til at udvikle robot, der kan løse problemet20.3.2023 13:16:02 CET | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotkran, der bl.a. kan svejse. Sådan én kan nemlig blive nødvendig, hvis vi skal nå i mål med udbygningen af grøn energi fra havvindmøller.
Invitation 22. marts på SDU: Hvorfor er religiøse samfund så sløve til at reagere på klimakrisen?16.3.2023 18:34:30 CET | Pressemeddelelse
På mandag offentliggør IPCC sin næste klimarapport. Den 22. marts gæster den amerikanske religionsforsker Bron Taylor SDU og vil tale om, hvorfor de store verdensreligioner er for uengagerede i klimakampen. Samtidig ser han en voksende spiritualitet blandt miljøaktivister.
Ny national portal giver danske forskere lettere adgang til supercomputere15.3.2023 10:05:57 CET | Pressemeddelelse
Portalen giver enklere muligheder for at bruge forskellige supercomputersystemer i Danmark og EU
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum