Beskæftigelsesministeriet

Anden rate af ekstra økonomisk støtte på vej til 280.000 pensionister

Del

I dag begynder udbetalingen af anden rate af den ekstra økonomiske støtte til modtagere af ældrechecken. Sammenlagt vil nogle af de pensionister, der har mindst, have fået udbetalt 5.000 kroner i ekstra økonomisk støtte.

Fra i dag begynder udbetalingen af 2.500 kr. i ekstra økonomisk støtte til de borgere, der modtog ældrecheck i 2022. Udbetalingerne sker efter et bredt flertal i Folketinget i september sidste år stemte for en lov, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, herunder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck.

Den ekstra økonomiske støtte er skattefri, og indvirker ikke på de offentlige ydelser, man i forvejen modtager. Alle modtagerne af den ekstra økonomiske støtte modtager et brev med orientering om udbetalingen, når udbetalingen finder sted. Det forventes, at langt de fleste modtagere vil have beløbet på kontoen i dag torsdag, men i visse tilfælde kan der gå op til et par hverdage.

Derudover vil der den 10. januar blive udbetalt et engangsbeløb på 2.000 kr. skattefrit til personer, der i marts 2022 helt eller delvis modtog enten førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Vi befinder os lige nu i økonomisk usikre tider med høj inflation. Derfor er jeg rigtig glad for at vi nu er klar til at udbetale anden rate af den ekstra økonomiske støtte til modtagere af ældrechecken.

- Det er mit og regeringens håb, at vi med den her håndsrækning vil gøre vintermånederne en smule lettere at komme igennem for de mange pensionister, der modtager ældrecheck, og som lige nu sidder i en ekstraordinært svær økonomisk situation.

- I regeringen er vi dog klar til at gøre endnu mere. Derfor indgår det også i regeringsgrundlaget, at vi snarest vil komme med en ny inflationshjælp. Som en del af inflationshjælpen har vi bl.a. lagt op til i 2023 at udbetale yderligere 5.000 kr. skattefrit til ældre, som modtager ældrecheck.

Er man i tvivl om noget vedrørende udbetalingen, findes der svar på de fleste spørgsmål på borger.dk (se link nedenfor).

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202220.1.2023 08:08:19 CET | Pressemeddelelse

I november 2022 var der 2.974.200 personer i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden starten af 2022 er der dermed kommet 57.700 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet godt 2.500 flere lønmodtagere fra oktober til november måned. I samme periode er der kommet godt 1.700 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Som ny beskæftigelsesminister er det en fantastisk nyhed, at beskæftigelsen stiger efter den flotte rekord, der blev sat tilbage i oktober. Det er glædeligt – ikke blot for den enkelte – men alle, der er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Det giver os et stærkt fundament at stå på i de her økonomisk usikre tider. - Priserne på energi har været historisk høje i en lang periode, og det har haft konsekvenser for mange danskere - især dem, der har mindst. Det ser ud til at prisstigningerne har stabiliseret sig nu, men jeg er fortsat glad for, at vi i sidste uge k

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum