Ancestrale nomineret til ny fornem pris
For første gang nogensinde bliver konkurrencen ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ afholdt, og hylder den kok og restaurant i Danmark, der har formået at skabe en unik ret med fisk eller skaldyr. I konkurrencen kæmper fire kokke fra forskellige restauranter om den nye ærefulde pris. En af de nominerede er køkkenchef Oliver Hjort fra Ancestrale.

Restaurant Ancestrale ligger i hjertet af Vesterbro. Det der særligt kendetegner Ancestrale er deres komfort og deres fokus på gode råvarer, som at de skal være økologiske og bæredygtige. Det er også det tanken har været bag retten, som nu er nomineret.
De har skabt en ret, der indeholder alt det bedste fra havet, hvor de med et elegant håndværk har formået at forene blæksprutte, muslinger og fjordrejer i én og samme ret.
- Vi har valgt at stille op med vores bud på en vinderret, da vi gerne vil vise danskerne, at man kan lave en skøn ret med blæksprutte. Vores tanke har været at skabe noget lokalt med så vidt muligt økologiske råvarer. Vi er enormt stolte over at være nomineret og være en del af så stærkt et hold, siger ejer af Ancestrale, Johann Duedahl Jacobsen.
Udover Ancestrale, er også Alouette på Islands Brygge, Fasangården på Frederiksberg og Alimentum i Aalborg nominerede til at modtage prisen. Det er et stærkt felt af nominerede, som alle dyster om at blive den første til at modtage prisen ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr'.
Øget fokus på fisk og skaldyr
Den nye gastro-konkurrence ’Året Ret med Fisk & Skaldyr’ skal inspirere danskerne til at spise mere fisk ved at vise, hvordan man kan lave nye og smagfulde retter med fisk og skaldyr. For netop mange kokke repræsenterer fisk og skaldyr et kæmpe væld af mulighed for at skabe unikke smagsoplevelser. Med ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver de stærkeste præstationer hædret for deres arbejde.
- Vi er stolte af at kunne tilføje en helt ny kategori til vores årlige gastro-konkurrence ’Årets Ret med Fisk og Skaldyr’. Konkurrencen skal være med til at skabe fokus på alle de forskellige og velsmagende retter, man kan lave med fisk og skaldyr. Med vores nye konkurrence får topkokke muligheden for at udfordre hinanden på kryds og tværs med deres nyskabende retter. Interessen har været stor, og det er et ekstremt stærkt felt af topkokke, som har skabt fire innovative retter, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.
En gastronomisk festdag
Den første vinder af ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ bliver kåret den 29. november 2021 på Axelborg i København. Udover prisuddelinger byder dagen også på nogle af de mest udsøgte og eksklusive råvarer, der er udvalgt af toppen af den danske restaurantscene. Blandt smagsoplevelserne er der vine i topklasse, specialøl, friske Limfjordsøster, kaviar og mange flere smagfulde råvarer.
Men ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er ikke den eneste pris, som uddeles denne dag. Traditionen tro skal vinderen af ’Årets Ret med Gris 2021’ også findes for tiende år i træk. Desuden har Landbrug & Fødevarer gået sammen med spiseguiden Whiteguide, der til eventet vil lancere deres 2021-udgave af spiseguiden.
Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.
’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ er skabt i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danmarks Fiskeriforening PO og Partnerskabet for fisk og skaldyr.
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
FAKTA
Om ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2021’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer. Vinderen findes ved juryvotering efter, at juryen har besøgt de fire nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret med fisk og skaldyr.
De 4 nominerede restauranter og kokke er:
- Søren Birch, Alimentum
- Nick Curtin, Alouette
- Oliver Hjort, Ancestrale
- Anika Madsen, Fasangården
De 5 jurymedlemmer er:
- Svend Rasmussen (Tv-vært, kok og madanmelder TV2)
- Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)
- Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
- Daniel McBurnie, (køkkenchef og sidste års vinder)
- Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
- Anders Nicolajsen (L&Fs seniokonsulent for Gastronomi & Foodservice)
Om Whiteguide og deres uddelinger:
Til eventet den 29. november uddeles også Whiteguide 2021, som er en spiseguide der udkommer én gang om året i Danmark med 300+ nye anmeldelser af de bedste restauranter i hele landet.
Kontakt
Kontakt L&F pressetelefon på 3339 4520, for yderligere oplysninger om prisen eller for kontakt til deltagere og jurymedlemmer.
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Væksten i danskernes økologiske indkøb er sat på pause17.6.2022 09:49:57 CEST | Pressemeddelelse
2021 bød på status-quo for det økologiske forbrug oven på mange års vækst. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne sidste år købte økologi for 16,0 mia. kr.
Her er planterigets unge talenter og erfarne ildsjæle31.5.2022 07:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Årets nominerede til Frugt- og Grøntprisen er fundet.
Ny undersøgelse: Danskernes bekymring for krigen i Ukraine og stigende priser er markant11.5.2022 09:45:29 CEST | Pressemeddelelse
Forbrugernes tillid er faldet markant siden krigen i Ukraine brød ud. Nu viser en ny undersøgelse, at danskerne især er bekymrede for stigende priser på fødevarer, energi og brændstof.
Årets elev i kvægproduktion 2022 brænder for at udvikle fremtidens landbrug2.5.2022 12:10:32 CEST | Pressemeddelelse
18-årige Janni Petersen fra Give drømmer om at blive selvstændig kvægproducent og tage del i fremtidens udvikling af kvalitetsfødevarer. På Kvægkongressen i Herning blev hun kåret som Årets elev i kvægproduktion 2022.
Kvægformand: Vi skal tage ansvar og være proaktive2.5.2022 10:55:22 CEST | Pressemeddelelse
På Kvægkongres 2022 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at fortsætte innovationen, hjælpe hinanden og holde fast i positiviteten trods voldsomt stigende priser på råvarer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum