Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Ambitiøst skolebyggeri i Ørestad skaber nye muligheder for skole, kultur og fritid under ét tag

Del

Både elever og beboerne i området kan se frem til den nye skole i Ørestad, Arenakvarterets Skole. Den sætter nye standarder for, hvordan skole og fritidsaktiviteter kan gå hånd i hånd.

Det bliver totalentreprenøren BAM Danmark A/S i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører, der skal opføre et af Københavns største skoleprojekter til dato.

BAM vandt det netop gennemførte udbud. I tildelingen er der lagt vægt på, at bygningen, som bliver nabo til Royal Arena, skal leve op til en vision om at skabe et fælles, kommunalt hus, hvor både elever, naboer og københavnere kan få gavn af faciliteterne i store dele af døgnets timer.

Den nye skole bliver firesporet med skole, madskole, idrætshal og svømmehal. Opdraget er, at skolen skal danne ramme om en ny pædagogisk vision: Der er lagt op til en række spændende anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og faglokaler, som samles i et værkstedstårn.

”Skolen er Københavns hidtil største skolebyggeri og er meget mere end blot en skole. Svømmehallen og idrætshallen inviterer københavnerne indenfor og vil myldre af liv - også efter skoledagen er slut. Jeg glæder mig meget til at give byen et nyt fællesrum for læring, sport og fritid”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) bakker op:

”Den nye skole tilfører Ørestad en række nye faciliteter, og det vil være med til at styrke lokalområdet. Sammen med de andre skoler i området får vi nu endnu bedre rammer for leg og læring for vores børn og unge og samtidig helt nye muligheder for aktivitet også i fritiden”.

”Det er vigtigt at skabe rammer, der rummer hele børnelivet, når vi bygger nyt. Derfor glæder jeg mig over, at der med det nye byggeri i Arenakvarteret er tænkt over at binde skole, idræt, fritidsliv og madlavning sammen. Og så ser jeg frem til, at Ørestad snart får nye idrætsfaciliteter, som både kan bruges af elever og foreninger,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

”Vi er utroligt stolte over – i samarbejde med vores arkitekter og rådgivere - at kunne bidrage til den videre udvikling af Øresundsregionen med dette ikoniske skoleprojekt”, udtaler Managing Director i BAM Danmark, Bo Svendsen.

Fakta om skolebyggeriet Arenakvarterets Skole i Ørestad

  • Arenakvarterets Skole bliver firesporet med skole, madskole, idrætshal og svømmehal
  • Byggeri København er bygherre. Københavns Kommune er projektejer, herunder Københavns Ejendomme, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen
  • Projektet har været sendt i udbud, hvor totalentreprenøren BAM Danmark blev tildelt opgaven på baggrund af pris, arkitektur, kvalitet og organisation
  • BAM Danmark A/S har været etableret på det danske marked i næsten seks år og har stået i spidsen for totalentreprisen på flere større skoler og uddannelsesinstitutioner, bl.a. Europaskolen i Carlsbergbyen
  • Der er afsat en anlægsbevilling på 771 mio. kr. til byggeriet
  • Byggeriet skal opfylde en miljøcertificeringsstandard på guldniveau
  • Skoleprojektet ventes at stå færdigt i 2023

Kontakter

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Frank Jensen via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, IG9Q@kk.dk, tlf. 26 13 65 49.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen via pressechef Martin Hein, tlf. 41 85 14 83.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressechef Julie Stemann Monberg, tlf. 24 98 22 60.

Managing Director i BAM Danmark A/S, Bo Svendsen, tlf. 70 27 57 00.

Billeder

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum