Furesø Kommune

Ambitiøs plan for løft af Furesøs folkeskoler

Del

Udvalget for skole og ungdomsuddannelse skyder det nye år i gang med en handleplan, der skal løfte Furesøs folkeskoler. Planen skal være med til at indfri kommunens 2030-mål om et godt børneliv og visionen om, at alle børn og unge får mulighed for at udvikle sig og uddanne sig maksimalt.

Henrik Poulsen (A), formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, understreger, at et løft af skolerne er en komplekst opgave: ”Alle børn i Furesø skal have gode vilkår for at trives, udvikle sig og lære, så de kan gribe livets mange muligheder. Mangfoldigheden på Furesøs skoler har stor værdi for børnenes dannelse, trivsel og læring. Vi vil fra byrådets side sikre gode rammer for alle vores skolers arbejde med at fremme det enkelte barns udviklingspotentiale og det gode børneliv. Den plan, vi har lagt, lægger en række spor ud for at styrke de enkelte skoler. Det er jeg er utroligt glad for”.

Furesø skolevæsen er blandt de bedste i Danmark, når man ser på resultater ved folkeskolens prøver, og børnenes trivsel ligger over landsgennemsnittet. Samtidig har de enkelte skoler forskellige potentialer og udfordringer, der bl.a. afspejler lokale forhold og vilkår i de enkelte skoledistrikter og deres elevgrundlag.

En plan – mange initiativer

Handleplanen hedder ”Det gode børneliv - løft af alle skoler” og omfatter både initiativer, der kommer alle børn til gavn, og initiativer målrettet skoler med et mere differentieret elevgrundlag. Planen rummer syv spor med tilknyttede initiativer.

Handleplanen ”Det gode børneliv – et løft af alle skoler” fremlægges for Samrådet på skoleområdet i februar 2021, og de konkrete initiativer fremlægges løbende til politisk beslutning hen over forår og sommer.

Tirsdag den 12. januar besluttede Udvalget for skole og ungdomsuddannelse som del af handleplanen at tildele nye ekstra ressourcer til et løft af skoler med høj andel af børn i udsatte positioner. Og i de kommende måneder skal udvalget bl.a. se på muligheden for at tilbyde børn med sproglige udfordringer plads på en anden skole, ligesom der skal ses på om en mere balanceret elevsammensætning kan opnås gennem mindre justeringer af skoledistrikterne

Herudover skal politikerne som en del af handleplanen drøfte, hvordan man forbedrer de fysiske rammer, så lokaler og indretning i højere grad understøtter varierede undervisningsforløb i små og store læringsfællesskaber.

Nogle initiativer forventes at have effekt på den korte bane, mens effekten af andre initiativer først vil kunne ses i løbet af en årrække.

Cecilia Zade Iseni (C), Næstformand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, ser de mange forskelligartede initiativer som en af handleplanens styrker:

”Vi har nogle fantastiske skoler, der skal være klædt optimalt på til opgaven. I Furesø er skolerne og elevgrupperne ikke ens, og derfor vil der også være forskel på, hvordan de enkelte skoler og elever skal løftes. Jeg glæder mig til, at vi i løbet af foråret kommer til at dykke ned i en politisk debat om de konkrete initiativer. Jeg ser særligt frem til at se de konkrete forslag til, hvordan vi kan justere på indskrivningsreglerne, så flere børn med fx sproglige udfordringer har mulighed for at starte i en anden skole end distriktsskolen”.

Fakta

Handleplanen ”Det gode børneliv – et løft af alle skoler” udspringer af de opmærksomhedspunkter og 10 idéer, som det rådgivende arbejdsudvalgs om skole- og daginstitutionsdistrikter præsenterede i 2020. Arbejdsudvalget bestod af forældrerepræsentanter fra dagtilbud og skoler, elever, politikere og fagpersoner. Idéerne har været drøftet i byrådet i flere omgange, senest på et temamøde i oktober 2020.

Handleplanens syv spor:

  • Løft af alle skoler
  • Løft af skoler med stor diversitet
  • Stærke folkeskoleprofiler
  • Fordeling af specialtilbud
  • Justering af skoledistrikter
  • Ændrede indskrivningsregler
  • Boligsocial indsats

Find link til handleplanen nederst i denne mail

 

Nøgleord

Kontakter

Henrik Poulsen (A)

Formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelser; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5008hpo@furesoe.dk

Cecilia Zade Iseni (C)

Næstformand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Medlem af Udvalg for kultur, fritid og idræt

Tlf:24875195czi3@furesoe.dk

Tine GramVelfærdsdirektør

Center for Dagtilbud og Skole, Center for Børn og Voksne, Center for social og sundhed.

Tlf:7235 4004tgr@furesoe.dk

Billeder

Download
Det rådgivende arbejdsudvalg ift skoler og dagtilbud, 11 ud af de 17 medlemmer
Det rådgivende arbejdsudvalg ift skoler og dagtilbud, 11 ud af de 17 medlemmer
Download
Download
Download
Arbejdet er i gang i det rådgivende arbejdsudvalg
Arbejdet er i gang i det rådgivende arbejdsudvalg
Download

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen4.3.2021 13:32:16 CETPressemeddelelse

Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum