PwC

Ambitiøs ildsjæl fra familievirksomhed vinder Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland

Del

Christina Ørskov fra Orskov Yard A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland. Selvom det ikke lå i kortene, at Christina Ørskov skulle føre familievirksomheden videre, har ejerlederen på imponerende vis gjort netop det og fortsat drevet væksten i en industri med store udenlandske konkurrenter. Prisen fik hun overrakt ved en velbesøgt regionskåring i Musikkens Hus i Aalborg.

Christina Ørskov, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland
Christina Ørskov, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland

Christina Ørskov er ejerlederen bag Orskov Yard A/S, der med hovedsæde i Frederikshavn reparerer og servicerer forskellige skibstyper inden for den maritime branche. Christina Ørskov er 3. generation af Ørskov-familien, som fører Orskov Yard stærkt videre og skriver yderligere på virksomhedens 63 år lange historie. Hun vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland for at være en ejerleder, der har sammensat det rigtige team og vist viljen til at drive væksten i Orskov Yard. Samtidig tager Christina Ørskov et globalt og lokalt samfunds- og klimamæssigt ansvar med bæredygtige investeringer og lokale projekter. 

“Christina er en ildsjæl, der flot og beslutsomt fører familievirksomheden videre. Hun er en naturlig leder og er ikke bange for at konkurrere med de helt store konkurrenter i branchen. Christina har en særlig drivkraft og et fantastisk engagement i alt, hvad hun beskæftiger sig med, både i virksomheden, i branchen, i byen og i Nordjylland. Drivkraft, mod og handlekraft indrammer Christina som ejerleder,” fortæller Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg, og tilføjer:

”Erhvervslivet i Nordjylland har stor betydning for Christina, og hun lever fuldt ud op til det ansvar, som man kan håbe, at en ejerleder tager som en af regionens største virksomheder. Hun blev også udvalgt som en af ni repræsentanter, der skal genstarte Nordjylland efter COVID-19 og skabe vækst og arbejdspladser. Hun gør en forskel for Orskov Yard, men i den grad også for hele regionen.”

Vokseværk og investeringer
Orskov Yard A/S har de senest år vokset og investeret store summer i nye dokninganlæg for at kunne tage endnu større skibe. I samarbejde med Frederikshavn Kommune udvikler Orskov Yard en grøn dokning både for at differentiere sig fra konkurrenterne, men også fordi bæredygtighed er en prioritering for ejerlederen.

”Christina Ørskov er en proaktiv ejerleder, der går forrest, og hun er ikke bange for sætte ambitiøse mål. Hun ønsker at ændre branchens aftryk på klimaet og har udført en række tiltag for at forbedre deres klimaaftryk, fx at have installeret landstrømsanlæg, så skibenes egne generatorer ikke er tænd og forurener,” fortæller Christian Vejling, viceregionsdirektør i Nykredit.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Christina Ørskov er den rette vinder af Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland:

”Der hviler altid et form for pres, når man som datter eller søn vælger at drive en stor familievirksomhed videre, men Christina Ørskov har uden videre gjort det fantastisk. Hendes beslutsomhed og skarpe forretningsforståelse har bidraget til, at Orskov Yard har vækstet yderligere. Hun er en ejerleder, der giver tilbage til sit lokalsamfund, og som ikke er bange for at tage det lange seje træk for at lykkes,” siger Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om Orskov Yard A/S (Frederikshavn)
Orskov Yard servicerer, vedligeholder og reparerer mange forskellige typer skibe. Orskov Yard har drevet værftsaktiviteter på havnen i Frederikshavn siden 1958. Virksomheden har et bredt udvalg af maritime ydelser, hvor de i tæt samarbejde med andre maritime specialister tilbyder, som dækker alle områder indenfor skibsreparation og ombygning.

De stærke konkurrenter:

Marck André Højbjerg Matthiasen fra Dantoy A/S (Hobro)
Dantoy gennemførte et generationsskifte i juli 2018, hvor André Højbjerg Matthiasen overtog virksomheden fra sin svigerfar. Marck er uddannet cand.merc.aud fra 2016 og har formået at skabe en vækstvirksomhed, som for længst er vokset ud over de danske grænser og nu sælger til mere end 50 lande. Ejerlederen har fokus på at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til kollegaer, som ikke nødvendigvis passer ind i alle virksomheder, som arbejder med at montere produkter på fx beskyttede værksteder. 

Anemette og Danni Bühlmann fra Familien Bühlmann (Aalborg)
Anemette Bühlmann er 3. generation i spidsen for familievirksomheden sammen med hendes mand Danni Bühlmann. Familien driver flere hoteller og restauranter i Jylland og står samtidig bag en omfattende konferencevirksomhed med fokus på unikke rammer, god gastronomi og grøn bæredygtighed. På trods af COVID-19-pandemien, der ramte hotelbranchen særligt hårdt, har familien formået at styrke og skabe vækst i virksomheden igennem en række initiativer og tiltag. Det lykkedes bla. at holde åbent på Hotel Scheelsminde i perioden med pandemien, hvor forplejning og hele hotelstemningen blev flyttet ned på værelset og den enkelte gæst. 

Vinder af Årets Helt(inde) i region Nordjylland 2021
Vinderen af Årets Helte i region Nordjylland går til ejerlederne Kasper Morild Brix og Jonas Morild Brix fra virksomheden North Shore Surf i Løkke. De har skabt en alsidig surf-café med undervisning, madhus, sauna samt kontorfællesskab og har samtidig formået at inddrage lokalområdets butikker og skoler. Det hele er resulteret i, at de to ejerledere har skabt en totaloplevelse for surfere, og i dag er North Shore Surf et stort community dybt forankret i lokalsamfundet, hvor der er fokus på kvalitet, surfing, naturen og Løkken by.

Kontakt
For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Rikke Gredsted Seidenfaden fra Nykredit på mobil 44 55 14 49 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 22650941. 

Fakta om Årets Ejerleder 2021
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere
2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Billeder

Christina Ørskov, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland
Christina Ørskov, vinder af Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Kommunalpolitikerne mangler kendskab til erhvervslivets udfordringer15.11.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

2 ud af 3 erhvervsledere oplever, at kommunalpolitikerne generelt mangler forståelse for og kendskab til erhvervslivets største udfordringer. Til gengæld vurderer de, at kommunalpolitikerne på valg har fokus på den grønne omstilling og ligestilling. Det viser PwC’s pulsmåling af ‘Kommunalvalget 2021’, hvor ca. 350 erhvervsledere bla. giver deres bud på, hvad kommunalpolitikerne på valg bør prioritere og fokusere på de næste fire år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum