Udenrigsministeriet

Ambassadør Mette Knudsen lander topjob i FN

Del

FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, har udpeget ambassadør Mette Knudsen til stedfortrædende særlig repræsentant i ledelsen for FN’s Mission i Afghanistan, UNAMA, som arbejder for fred og stabilitet i Afghanistan.

Med udpegningen af Mette Knudsen får Danmark en centralt placeret repræsentant i UNAMA, som bl.a. har til opgave at koordinere den internationale indsats i det krigshærgede land. Afghanistan er én af de største modtagere af dansk udviklingsbistand og har siden 2017 årligt modtaget gennemsnitlig 425 mio. kr. Dertil kommer Danmarks omfattende militære engagement.

Udenrigsminister, Jeppe Kofod, udtaler:

”Udpegelsen er en stor anerkendelse af Mettes mangeårige indsats i dansk diplomati og udviklingssamarbejde - og en vigtig anerkendelse af Danmarks mangeårige og bredspektrede engagement i Afghanistan. Jeg er stolt på Danmarks vegne og ønsker Mette held og lykke i stillingen”.

Udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, udtaler:

”Med Mette Knudsen får FN’s mission i Afghanistan en strategisk og resultatorienteret leder. Hun har stor international erfaring – ikke mindst med udviklingssamarbejde i skrøbelige stater, hvor særligt arbejdet for at forbedre kvinders vilkår har stået i centrum.”   

Mette Knudsen har 28 års erfaring inden for bilateralt og multilateralt samarbejde og udvikling og er pt. Danmarks ambassadør i Afghanistan. Mette Knudsen har desuden en fortid som ambassadør til Kenya, Grækenland, Somalia og Etiopien samt som Afrikachef i Udenrigsministeriet.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet