Danmarks Idrætsforbund

Alle i DIF-idrætten skal stå sammen om corona-tiltag

Del

Myndighederne har varslet skærpede tiltag for at bremse corona-smitten – også på idrætsområdet. DIF appellerer til, at alle følger både påbud, anbefalinger og de gode råd.

Myndighederne har her til aften udstedt et påbud om, at alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter helt lukkes foreløbig frem til den 30. marts 2020. Forbuddet træder i kraft med virkning fra senest den 18. marts klokken 10.

Dét er en af de skærpelser i kampen mod corona, som myndighederne tirsdag aften meldte ud på et pressemøde. Og DIF bakker entydigt op om både dét og de øvrige tiltag, som myndighederne har meldt ud.

”Som statsministeren fastslog på aftenens pressemøde, så står vi i en tilspidset situation, som bliver mere og mere alvorlig. Ikke kun for idrætten, men for hele Danmark. Derfor vil vi på det kraftigste appellere til, at alle følger de påbud og vejledninger, der kommer fra myndighedernes side. Og det gælder både bredden og eliten” understreger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF.

Træn med afstand i naturen

Udover lukningen af de indendørs idrætsfaciliteter indføres der – ligeledes med virkning fra den 18. marts 2020 klokken 10 – et midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, aktiviteter eller lignende hvor mere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private begivenheder. Forbuddet gælder også her foreløbigt frem til den 30. marts 2020.

”Motion er sundt, og derfor opfordrer vi også til, at man fortsat forsøger at få bevægelse ind i hverdagen trods den noget usædvanlige situation. Men vi opfordrer indtrængende til, at al udendørs træning enten sker alene eller med få andre – og at man virkelig lytter til rådet om at holde afstand,” appellerer Morten Mølholm Hansen.

Udskyd generalforsamlinger og møder – eller hold dem online

DIF opfordrer også til, at alle generalforsamlinger, repræsentantskabsmøder og bestyrelsesmøder udsættes eller afholdes online – også selvom der er færre end 10 deltagere.

Hvis der skulle være enkelte idrætsudøvere, der endnu ikke er returneret til Danmark, opfordrer DIF kraftigt til, at man vender hjem hurtigst muligt – og at man samtidig følger myndighedernes kraftige opfordring om at holde sig hjemme i 14 dage.

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum