Danmarks Idrætsforbund

Flere dyrker idræt i udsatte boligområder

Del

Siden 2021 er der sket en stigning på 21 procent blandt medlemmerne i de såkaldte DIF get2sport-foreninger i udsatte boligområder.

Der er netop nu godt gang i fodboldskolerne rundt i landet - også i de udsatte boligområder med såkaldte DBU Get2 Fodboldskoler.
Der er netop nu godt gang i fodboldskolerne rundt i landet - også i de udsatte boligområder med såkaldte DBU Get2 Fodboldskoler.

Skoleferierne er for rigtig mange lig med idrætscamps og -skoler. Også i de udsatte boligområder, hvor DBU og DIF afholder de såkaldte Get2 Fodboldskoler. Disse skoler er specielt designet til børn og unge fra udsatte boligområder, og i år kan næsten 1800 børn og unge opleve glæden ved fodbold.

Det er en del af en generel tendens til, at børn i udsatte boligområder er mere idrætsaktive. Alene fra 2021 til 2024 er medlemstallene i de såkaldte DIF get2sport-foreninger i udsatte boligområder steget med 21 procent fra 14.426 til 18.242.

”Der er virkelig sket en ændring i de seneste år. Foreningslivet har været en del af kulturen i mange hjem i udsatte boligområder, men det vedholdende og opsøgende arbejde i områderne har gjort, at mange nu bliver taget med af familie, venner eller klassekammerater, så det bliver en normal del af hverdagslivet. Fodboldskolerne er et rigtig godt udstillingsvindue, hvor rigtig mange børn og forældre kan få øjnene op for foreningslivets styrke, så de forhåbentlig også kommer igen efter ferien,” siger Frans Hammer, der er næstformand i DIF.

Blandt pigerne, der tidligere var mest underrepræsenteret i de udsatte boligområder, er der sket en flot fremgang på 24 procent.

Gladere børn
Undersøgelser fra VIVE har tidligere vist positive effekter af, at børn i udsatte boligområder er en del af idrætsforeningerne. Det giver større livsglæde og selvtillid, og der er markant mindre ensomhed blandt de børn, der er medlem af en forening.

”Det altoverskyggende formål er jo, at vi kan få nogle glade børn med smil på læben og sved på panden. Men derudover har vi også set, at det smitter af på børnenes tilværelse andre steder for eksempel på skoleglæden. Det er afgørende for vores børn med positive fællesskaber, og måske i endnu højere grad i de her områder,” siger Frans Hammer.

I alt er DIF get2sport til stede i 53 boligområder på tværs af 25 kommuner rundt i Danmark.

Det viser DIF og DGI's medlemstal:

  • Medlemstallene i DIF’s get2sport-foreninger i udsatte boligområder blandt de 0-18-årige er gået frem med 21 procent fra 2021-24 fra 14.426 til 18.242.

Om DIF get2sport

  • Har eksisteret siden 2005
  • Sikrer et velfungerende idrætsforeningsliv ved at aflaste de frivillige kræfter i idrætsforeninger i de udsatte boligområder
  • Samarbejder med 25 kommuner, 53 boligområder og 75 idrætsforeninger over hele landet
  • Nordea-fonden støtter indsatsen med 19 millioner fra 2023-2025
  • Midlerne skal blandt andet bruges til at få flere piger i get2sport-foreningerne gennem opsøgende indsatser hos forældrene, mikrofodboldskoler for de mindste børn og sociale aktiviteter for både børn og voksne

Nøgleord

Kontakter

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye