CyklistforbundetCyklistforbundet

Alle Børn Cykler: Novo Nordisk og Jyske Bank støtter cykelsagen sammen med sundhedsministeren

Del

Knapt 100.000 skolebørn er klar til at cykle med i Cyklistforbundets kampagne Alle Børn Cykler 7. - 20. september. Kampagnen åbnes med ministerbesøg på Randersgades Skole i København, frivillighedsdag for medarbejdere i Novo Nordisk Danmark på 24 skoler og invitation til familiecykelhygge-events i 10 Jyske Bank-afdelinger. Pressen er velkommen.

Over 4.000 skoleklasser er tilmeldt Alle Børn Cykler 2020, som Cyklistforbundet står bag i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Foto: Cyklistforbundet/Jens Hasse
Over 4.000 skoleklasser er tilmeldt Alle Børn Cykler 2020, som Cyklistforbundet står bag i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Foto: Cyklistforbundet/Jens Hasse

Undersøgelse på undersøgelse slår det fast: Når børn og unge bevæger sig hver dag, har det en stor og positiv betydning for indlæringsevne, trivsel og sundhed. Det ved man på landets skoler, og derfor glæder det direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, at så mange lærere år efter år tilmelder deres klasse til Alle Børn Cykler-kampagnen.

- Det er dejligt at se, at så mange skoler og lærere tager opgaven med at bakke op om børns aktive transport og de mange fordele, der er ved det, på sig. En cykeltur er en super måde at begynde dagen på, siger Klaus Bondam.

I Alle Børn Cykler 2020, der kører 7.-20. september, dyster eleverne over hele landet klassevis om flest dage på cyklen. Lærerne får adgang til undervisningsmaterialer, der med cyklen og cykling i centrum kan inddrages i den faglige undervisning i dansk, matematik, biologi og andre fag.

Over 4.000 klasser er tilmeldt den landsdækkende kampagne, som Cyklistforbundet står bag i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Alle Børn Cykler 2020 afsluttes med kåringen af årets vinderklasse og udnævnelsen af Årets Børnecyklist. Se her hvilke skoler, der deltager

Minister åbner Alle Børn Cykler 2020

Kampagnen sættes i gang med et brag på Randersgades Skole mandag den 7. september.

Her tager sundhedsminister Magnus Heunicke sammen med direktør i Novo Nordisk Danmark Kasper Bødker Mejlvang, skoleleder Jesper Friis og direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam imod eleverne og deler cykelbadges ud for at fejre cykelglæden og gøre opmærksom på cykling som hverdagens sjove og sunde transportform.

Sundhedsminister Magnus Heunicke siger:

- Cykling i hverdagen gør en kæmpe forskel for både børn og voksne. Jeg glæder mig til at fejre cykelglæden sammen med børnene på Randersgades Skole. Heldigvis er der allerede mange børn, som cykler i hverdagen, men vi skal have endnu flere med. 

Pressen er velkommen til åbningseventet:

  • 7.30: Minister og øvrige tager imod eleverne og fejrer cykelglæden med cykelbadges
  • 7.45: Morgensang i skolegåden med to klasser, der synger ’I Østen stiger solen op’ og ’Jeg er så glad for min cykel’
  • 8.00: Elever fra skolen, der deltager i Erasmus-programmet ’Sustainable Mobility, Sustainable Community’, interviewer ministeren.

Begivenheden er tilrettelagt under hensyntagen til COVID-19-situationen.

Novo Nordisk-medarbejdere uddeler ABC medaljer

Åbningen er en del af Novo Nordisks frivillighedsdag, hvor 67 medarbejdere fra Novo Nordisk Danmark tager ud og bakker op om Alle Børn Cykler og cykelsagen på 24 skoler i hovedstadsområdet. Her fejrer de starten på årets kampagne med cykelbadges, sæbebobler, cykelpumper og kædeolie.

Direktør i Novo Nordisk Danmark, Kasper Bødker Mejlvang, siger om frivillighedsdagen:

- Sunde vaner starter tidligt i livet. At cykle i hverdagen er en både sjov og nem måde at bevæge sig på, hvis man gerne vil hjælpe sig selv til et sundt og aktivt liv og forebygge de livsstilssygdomme, som flere og flere danskere desværre lider af. Det er en vigtig pointe, som vi gerne vil fortælle børn og voksne, siger Kasper Bødker Mejlvang, som samtidig glæder sig over, at kampagnen sparer mange tusind kilometers bilkørsel på vejene.

Novo Nordisk besøger skolerne mandag den 7. september.

Kl. 7.15-8.00 fejres cykelglæden med uddeling af badges på følgende skoler:

o Albertslund: Lilleskole
o Allerød: Kratbjergskolen, afd. Engholm og Lillevang Skole, afd. Skovvang
o Birkerød: Birkerød Skole
o Dragør: Nordstrandskolen og Store Magelby Skole
o Fredensborg: Endrupskolen
o Frederiksberg: Johannnesskolen og Skolen på La Cours Vej
o Frederikssund: Ådalens Skole
o Herlev: Kildegårdskolen Vest
o Holbæk: Bjergmarkskolen
o Holte: Skovlyskolen
o Hørsholm: Usserød Skole
o Kalundborg: Gørlev Skole
o Kastrup: Nordregårdsskolen
o København Ø: Randersgades Skole
o Lejre: Hvalsø Skole
o Søborg: Mørkhøj Skole
o Vallensbæk: Strand Egholm Skolen
o Vedbæk: Trørødskolen
o Virum: Virum Skole og Hummeltofteskolen
o Værløse: Hareskov Skole

Jyske Bank inviterer familier til Cykelhygge-tur

I løbet af kampagneperioden inviterer Jyske Bank til lokale Cykelhygge-events i ti byer.

Afdelingsdirektør i Jyske Bank, Jens Skov, siger om initiativet:

- Alle Børn Cykler er fantastisk til at få børn i gang med den sunde hverdagscykling. I Jyske Bank vil vi gerne have de voksne med ud på cyklerne også. Derfor inviterer vi til en afslappet og uhøjtidelig eftermiddag, hvor familien kan samles om en større eller mindre cykeltur. Ruten bestemmer man selv, men lægger man vejen forbi Jyske Bank, kan familien få pitstop-forplejning krydret med konkurrence og andet spas, siger Jens Skov.

Jyske Banks Cykelhygge-events finder sted – alle dage mellem kl. 16-19:

o Aarhus/Risskov: Torsdag den 17. september
o Allerød: Torsdag den 10. september
o Ballerup: Torsdag den 17. september
o Frederiksberg: Torsdag den 10. september
o Hjørring: Torsdag den 10. september
o Odense/Dalum: Torsdag den 10. september
o Silkeborg: Onsdag den 16. september
o Slagelse. Torsdag den 17. september
o Vejle: Torsdag den 17. september
o Viborg: Søndag den 13. september

Af hensyn til COVID-19 situationen er tilmelding nødvendig via Jyskebank.dk/cykelhygge. Her finder familierne også inspiration og gode råd til at komme godt afsted, opskrift på den gode turkage og cykelpausequiz til undervejs.


KAMPAGNEN KORT

  • Alle Børn Cykler 2020 kører 7.-20. september og henvender sig til alle klassetrin
  • Eleverne deltager på klassebasis i en landsdækkende cykeldyst, hvor det gælder det om at cykle flest dage til skole og i fritiden
  • Årets hovedpræmie er mountainbikes fra Principia eller Centurion til alle elever i klassen og klassens lærer sponsoreret af HF Christiansen
  • Lærerne får adgang til undervisningsmaterialer, der med cyklen og cykling i centrum kan inddrages i den faglige undervisning i dansk, matematik, biologi og andre fag.
  • Kampagnen afsluttes med kåringen af årets vinderklasse og udnævnelsen af Årets Børnecyklist
  • Kampagnen gennemføres i samarbejde med hovedsponsorerne Novo Nordisk og Jyske Bank og 36 kommuner
  • Læs mere på www.abc-abc.dk

Nøgleord

Kontakter

Kampagneleder i Cyklistforbundet Mai-Britt Kristensen, M: + 45 40 70 63 77
Senior public affairs manager i Novo Nordisk Danmark Nina Moss, M +45 22 76 95 86
Event manager i Jyske Bank Lene Bæk, M +45 21 40 11 26

Billeder

Over 4.000 skoleklasser er tilmeldt Alle Børn Cykler 2020, som Cyklistforbundet står bag i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Foto: Cyklistforbundet/Jens Hasse
Over 4.000 skoleklasser er tilmeldt Alle Børn Cykler 2020, som Cyklistforbundet står bag i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank. Foto: Cyklistforbundet/Jens Hasse
Download
Download

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. 

Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum