Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet er med når ConTech Lab og Aarsleff skaber transparens om økonomi og færdiggørelsesgrad

Del

ConTech Lab ruller nu sit første pionerprojekt ud, hvor fokus er at skabe transparens, så både bygherrer og projektteam løbende kan få overblik over projektets økonomi og færdiggørelsesgrad. Aarsleff er den primære samarbejdspartner og pionérprojektet supporteres derudover af EG, eksperter inden for datadesign fra Alexandra Instituttet samt inden for projektøkonomi fra DTU.

Photo: Aarsleff
Photo: Aarsleff

Ofte vil både bygherre og projektteamet i udførelsesfasen gerne have bedre indblik i både økonomi og færdiggørelsesgrad på et byggeprojekt, men der mangler en fælles metode og struktur til at skabe denne transparens.

Her kan digitalisering og data gøre en forskel.

I dag har branchen ikke et fælles syn på, hvilke data man skal indsamle og måle på. I byggeprojekterne findes ikke en éntydig fælles standard for linket mellem tid og økonomi, og derfor mangler forudsætningerne ofte for at lave et samlet fælles overblik. Det kan skyldes, at data kan være spredt over mange systemer. Manglende overblik og manglende gennemsigtighed leder ofte til øget risici, flere fejl og misforståelser, som betyder forsinkelser og konflikter. Dette presser indtjeningen og produktiviteten og skaber et dårligt arbejdsmiljø.

— Vi er utroligt glade for at deltage i ConTech Labs første pionerprojekt og dermed tilføre viden og indsigt indenfor vores områder. Deres vision om en fælles udviklingsplatform harmonerer godt med vores ambitioner og erfaring med at bruge teknologi til at bidrage med nye indsigter og læring samt at bringe eksisterende data i brug for at forbedre processer på alle niveauer. I sidste ende kan dette potentielt skabe en ekstra værdi, der kan være med til at hjælpe hele byggebranchen i Danmark også for dem, der ikke har mulighed for at gennemføre disse ændringer selv. Det er vores sigte at bidrage til en mere bæredygtig udvikling med fokus på kvalitet og langsigtede løsninger, siger Rune Wehner, der er arkitekt, lyd- og lysdesigner ved Alexandra Instituttet.

Billeder

Photo: Aarsleff
Photo: Aarsleff
Download

Links

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Jammerbugt kommune skal tilpasse til klimaforandringer med kunstig intelligens fra KMD, DTU og Alexandra Instituttet7.5.2021 11:55:38 CEST | Pressemeddelelse

Voldsommere nedbør og ændringer i grundvandsstanden udfordrer byplanlægningen hos kommunerne. Jammerbugt Kommune sætter nu strøm til et prominent AI-signaturprojekt i form af et datadrevet screeningsværktøj med KMD som hovedleverandør i projektets første fase, og den nordjyske kommune forventer et markant bedre beslutningsgrundlag, når der skal anlægges infrastruktur og bygges nyt.

Everything is hackable: Absolut alting vi omgiver os med bliver koblet til nettet - og sikkerheden er typisk ikke god nok6.5.2021 12:27:14 CEST | Pressemeddelelse

Vi lever i dag i en verden, hvor ethvert produkt bliver koblet til nettet. Det gælder lige fra produkter i hjemmet til selvkørende biler og til sikkerhedskritisk udstyr på hospitaler. Sikkerhed handler der ikke kun risikoen for datalæk. Det er blevet et offentligt sikkerhedsproblem, hvor smarte enheder, der ikke er sikret, kan kontrollere mennesker.

Mulig game changer for dansk industri: Sikker dataanalyse beskytter mod cyberangreb28.4.2021 14:25:17 CEST | Pressemeddelelse

C.C. Jensen har i samarbejde med Alexandra Instituttet i MADE Digital udviklet digitalt opkoblede produkter, der sikkert sender data i realtid fra oliefiltre på bl.a. Maersk-skibe og fra toppen af vindmøller til hovedkvarteret i Danmark. Den nye løsning sætter en stopper for, at maskiner bliver hacket eller forretningsideer kopieret og hjælper samtidig med at sikre rettidig vedligehold. IoT-løsningen pilottestes i foråret 2021 og kan blive en gamechanger for C.C. Jensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum