Aleris-Hamlet Hospitaler

Aleris-Hamlets respiratorer og personale er klar til kamp mod Coronavirus

Del

Aleris-Hamlet Aarhus lukkede fredag midlertidigt ned for operationer i fuld bedøvelse, for at respiratorer og personale kan indgå i behandling af patienter med COVID-19.

Efter at de sidste patienter var opereret fredag, har Aleris-Hamlets anæstesipersonale haft travlt med at klargøre respiratorer og anæstesiudstyr til afhentning.

Udstyret er nu klar til, sammen med anæstesi- og intensivpersonale, at indgå i COVID-19 beredskabet i Region Midt, hvor det skal hjælpe de hårdest ramte COVID-19 patienter igennem sygdommen.

”Det er en meget speciel situation, som ingen af os har stået i før. Bekæmpelse af Covid-19 har førsteprioritet lige nu. Vi har fra begyndelsen støttet fuldt op om de nationale indsatser og tilkendegivet, at vi gerne vil bidrage til den. Det er nu blevet aktuelt, og vi er i løbende dialog med Sundhedsstyrelsen om områder, hvor vi kan yde støtte”, siger adm. direktør Michael Gram Kirkegaard.

Sundhedsstyrelsen bad d. 24. marts 2020 privathospitalerne om midlertidigt at indstille alle operationer i fuld bedøvelse med virkning fra d. 28. marts 2020 og stille respiratorer mm til rådighed for COVID-19 beredskabet.

Aleris-Hamlet har syv hospitaler landet over, som alle råder over intensivudstyr, der skal bruges til at hjælpe de hårdest ramte patienter med vejrtrækningsproblemer. I Aarhus har Aleris-Hamlet klargjort deres fem respiratorer til afhentning, og på landsplan bidrager Aleris-Hamlet med i alt 26 respiratorer.

Personale hjælper til

Sundhedsstyrelsen har bedt om mulighed for at inddrage vores sundhedspersonale i kampen mod COVID-19. I første omgang drejer det sig om anæstesi- og intensivpersonalet, som er uddannet i intensiv behandling.

”Vores personale har allerede på et tidligt tidspunkt udvist stor interessere for at hjælpe til i denne krisesituation, og de stiller beredvilligt op, hvor der er behov”, siger Michael Gram Kirkegaard.

Aleris-Hamlet Aarhus kan fortsat tilbyde forundersøgelser, udvalgte operationer i lokalbedøvelse, visse kikkertundersøgelser samt røntgen, MR- og ultralydsscanninger.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Hoffmann
Kommunikationschef
Aleris-Hamlet Hospitaler

+45 38170700 Direkte
+45 29687665 Mobil
www.aleris-hamlet.dk

Billeder

Information om Aleris-Hamlet Hospitaler

Aleris-Hamlet HospitalerOm Aleris-Hamlet Hospitaler A/S

Aleris-Hamlet Hospitaler er – med mere end 30 specialer og afdelinger i Esbjerg, Herning, Ringsted, København, Aalborg og Aarhus – Danmarks største og bredest dækkende privathospital. Hospitalet udfører over 20.500 operationer hvert år. www.aleris-hamlet.dk

Følg pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aleris-Hamlet Hospitaler

Psykologens seks råd til coronatrætte danskere10.2.2021 09:15:21 CET | Pressemeddelelse

Psykologer landet over har travlt under coronakrisen, og nu hvor tredje bølge med nye mutationer af covid-19 rammer Danmark, kan fremtiden for mange virke mere usikker end før. Ventetiden kan skabe en følelse af håbløshed, og vores begrænsede sociale kontakt fremkalder, hvad Chefpsykolog Annette Gaard kalder ’social sult’. Hun deler her seks råd til, hvordan man undgår, at coronaisolation udvikler sig til ensomhed.

Nu åbner Aleris-Hamlet for fedmeoperationer i Esbjerg19.11.2020 13:16:57 CET | Pressemeddelelse

Danmarks førende kæde af privathospitaler Aleris-Hamlet åbner nu op for fedmeoperationer på hospitalet i Esbjerg. Det har tidligere kun været muligt på hospitalerne i Aarhus og København, men med den nye udvidelse i Region Syddanmark, vil Aleris-Hamlet kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på fedmeoperationer og øge trygheden og bekvemmeligheden for patienterne, som nu kan blive opereret tæt på hjemmet.

Markant flere kvinder overvejer en brystoperation1.7.2020 07:11:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse fra Aleris-Hamlet viser, at mere end hver sjette danske kvinde overvejer at få ændret på sine bryster. Det er en markant stigning sammenlignet med tal fra sidste år. Undersøgelsen viser endvidere, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få foretaget en brystoperation. Danskernes efterspørgsel har dog ændret sig mod det mere naturlige, mens der er forskel på de ældre og yngre kvinders syn på kosmetiske operationer.