ALECTIA A/S

ALECTIA har vundet Bellahøjhusene - igen

Del

ALECTIA har sammen med Arkitema vundet opgaven som rådgiver på helhedsplanen for AKB Bellahøj, hvor boligselskabets i alt 256 boliger skal renoveres. Bellahøjhusene, som er Københavns første højhuse, er en god gammel kending i ALECTIA, som også var rådgivere på byggeriet i 1951.

ALECTIA var også rådgiver på Bellahøjhusene, da de blev opført i 1951-1957
ALECTIA var også rådgiver på Bellahøjhusene, da de blev opført i 1951-1957

Bellahøjhusene blev opført i 1951-1957 med de fire almene boligselskaber AKB, SAB, AAB og fsb som bygherrer og Birch & Krogboe som rådgivere. AKB Bellahøjs andel består af 256 boliger fordelt på seks punkthuse i 8-13 etager plus kælder og tagetage.

Opgaven er inddelt i to faser, og fase 1 omfatter bl.a. renovering af badeværelser, faldstammer og køkkener. ALECTIA skal bl.a. renovere facaderne og bidrage med rådgivning inden for arbejdsmiljø, VVS, installationer og energi i bygninger. Desuden bidrager vi med viden inden for konstruktioner i forhold til stål og beton samt nedrivning af byggeri.

Et state of the art-byggeri
”Bellahøjhusene er et alment state of the art-byggeri. Det er en spændende opgave, som vi i sædvanlig ALECTIA-ånd løser på bedst mulige vis, ligesom vi havde fornøjelsen af at gøre det for 65 år siden, og som forhåbentlig kan åbne døre til flere af fremtidens store renoveringer,” fortæller markedschef Jakob Bøjen fra Byggeri.

Den samlede helhedsplan for hele Bellahøj løber op i 1,1 mia. kroner. Beboerne i AKBs afdeling skal i januar 2017 svare på, om de kan godkende oplægget til den videre helhedsplan, og om der skal arbejdes videre med fase 2, som omfatter al projektering, udbud og udførelse. 

Kontakter

Jakob Bøjen, Markedschef
Tlf: 27 618 595
E-mail: jabj@alectia.com

Billeder

ALECTIA var også rådgiver på Bellahøjhusene, da de blev opført i 1951-1957
ALECTIA var også rådgiver på Bellahøjhusene, da de blev opført i 1951-1957
Download

Information om ALECTIA A/S

ALECTIA A/S
ALECTIA A/S
Teknikerbyen 34
2830 Virum

88 191 000http://www.alectia.com/

ALECTIA er en af Danmarks førende rådgivningsvirksomheder. Vi har udviklet os fra at være en ren ingeniørvirksomhed inden for byggeriet til at blive en international vidensvirksomhed med specialkompetencer byggeri, procesteknologi, arbejdsmiljø, vand, energi og miljø.

ALECTIAs 700 medarbejdere er fordelt på hovedsædet i Virum nord for København og på kontorer i Aarhus, Odense, Kolding, i England og Australien. ALECTIA blev stiftet i 1912 og er ejet af ALECTIA-Fonden.

Følg pressemeddelelser fra ALECTIA A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ALECTIA A/S

ALECTIA skal være med til at skabe bedre boligforhold i Aarhus19.1.2017 13:52pressemeddelelse

Brabrand Boligforening er én af landets største boligforeninger med i alt 5.500 lejeboliger fordelt på 24 afdelinger. ALECTIA har netop vundet en rammeaftale på ingeniørrådgivning, der skal være med til at skabe flere og bedre lejeboliger i og omkring Aarhus. Boligforeningen har årligt afsat 110 mio. kr. til nybyggeri og 250 mio. til renovering. Da rammeaftalen løber over fire år, betyder det, at der er tale om en samlet anlægssum på ca. 1,5 mia. i denne periode.