Danske Spil A/S

Aldrig har chancen for en dansk triumf ved en slutrunde været større

Del

Vurderet på oddset alene er chancen for en EM-triumf næsten 10 gange større end i 1992, hvor vi vandt det hele.

Om tre kampe kan landsholdets anfører, Simon Kjær, smide sine arme og EM-trofæet mod himlen og juble med sine holdkammerater, ligesom Lars Olsen og co. gjorde i 1992.

Landsholdet skal bare lige vinde tre kampe i træk, startende med EM-kvartfinalen mod Tjekkiet i morgen.

Hvad er chancen lige for, at det sker?

Knap ni procent.

For Danske Spil giver lige nu odds 11 på, at herrelandsholdet vinder EM. Og det svarer til den procentsats, du lige har læst.

Og det er slet ikke så ringe endda, hvis du krydser fingre for, at Danmark vinder det hele.

Faktisk har chancen aldrig været større for en samlet dansk sejr ved en EM- eller en VM-slutrunde. Vel at mærke når man udelukkende kigger på oddsene og det faktum, at Danmark ”bare” skal vinde tre kampe mere for at vinde hele turneringen.

Ligesom det var tilfældet i 1998, hvor vi mødte Brasilien i VM-kvartfinalen, og i 2004, hvor Tjekkiet ventede i EM-kvartfinalen.

Eller i 1992, hvor vi i et kortere turneringsformat skulle vinde den sidste puljekamp mod Frankrig og derefter en semifinale og en finale for at blive mestre.

-Vi vurderer, at Danmark i år har næsten 10 gange så stor chance for at vinde EM som dengang i 1992, da der manglede tre kampe, fortæller Jens Nielsen, der er sportspilschef i Danske Spil.

Odds 100 inden historisk kamp mod Frankrig
Dengang var der ikke noget, der hed Oddset, men det var muligt at spille på fodbold hos andre udbydere, fortæller Jens Nielsen, der har arbejdet i spilbranchen i mere end 30 år.

-I 1992 lå oddset på Danmark helt oppe i 100 gange pengene, inden vi i de sidste tre kampe slog favoritterne Frankrig, Holland og Tyskland på stribe.

Altså et odds, der er næsten 10 gange højere end det, du kan få for en dansk EM-sejr i dag.

-Det lavere odds i år og dermed større sandsynlighed skyldes dels, at Danmark i år går ind til kvartfinalen mod Tjekkiet som favorit og med et kæmpe momentum efter otte mål i vores seneste to kampe. Og dels, at Danmark i 1992 udover vores egen sejr over Frankrig også var afhængige af resultatet mellem Sverige og England i deres sidste gruppekamp for at komme videre til semifinalen, fortæller Jens Nielsen.

Det er ikke lykkes at grave odds frem fra EM i 1984, hvor Danmark nåede semifinalen, men Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter i Danske Spil, har fundet nogle tal fra 1998 og 2004.

-Før VM-kvartfinalen i Frankrig mod Brasilien havde vi cirka seks procents chance for at gå hele vejen, og i 2004 lå vores vinderchance på 7,5 procent mod de knap 9 procent, som vi vurderer chancen til at være i dag, fortæller oddssætteren.

Stor tro på dansk triumf
Det er ikke kun Danske Spil, der er mere optimistiske end nogensinde før, her tre kampe inden landsholdsspillerne kan tilbageerobre EM-pokalen.

Oddset-spillerne har løbende sat penge på en dansk triumf. Også på de tidspunkter, hvor det har set svært ud.

-Selv da oddset sneg sig op på 55 dagen efter nederlaget til Belgien, var der mange, der satte penge på en dansk EM-sejr, og der har hele tiden været en stor tro blandt spillerne på, at Danmark ville vinde EM, fortæller Peter Emmike Rasmussen.

Oddset på, at det sker, er cyklet op og ned i takt med resultaterne på banen.

Kort inden den første kamp mod Finland lå det på 25, og det toppede på 55 i dagene efter nederlaget mod Belgien, inden det røg ned på 20, da vi havde kvalificeret os til ottendedelsfinalen.

Sejren over Wales sendte oddset ned på først 10 og nu de 11 gange pengene igen, du kan få, hvis Danmark vinder EM.

I så fald vil der også være nogle Oddset-spiller, der får andet end EM-triumfen at juble over.

-Lige nu, dagen før kvartfinalen mod Tjekkiet, står Danske Spil til at skulle udbetale 60 millioner kroner, hvis Danmark bliver europamestre, og det tal vil formentlig stige markant, hvis vi vinder i morgen, siger Peter Emmike Rasmussen.

For yderligere info:
-Michael Ørtz Christiansen, presserådgiver i Danske Spil, mioc@danskespil.dk, tlf: 61334230
-Peter Emmike Rasmussen, oddssætter i Danske Spil, mail: per@danskespil.dk, tlf: 29455176
-Jens Nielsen, sportspilschef i Danske Spil, mail: jn@danskespil.dk, tlf: 29455179

Information om Danske Spil A/S

Danske Spil A/S
Danske Spil A/S
Korsdalsvej 135
2605 Brøndby

Pressetelefonen: 30 85 17 85https://danskespil.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Heldig spiller hiver over 2 millioner kroner hjem i Keno19.7.2021 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse

Med en indsats på 90 kroner formåede en heldig spiller fra Valby onsdag d. 15 juni at forvandle indsatsen til over lidt to millioner kroner gennem talspilet Keno – 2.2 millioner kroner for at være præcis. Keno er det spil hos Danske Spil med den største millionchance. Det går i alt sin enkelthed ud på, at man køber fem rækker med ni tal, hvor hver række koster 5 kroner, og hvis én af talrækkerne er blandt de 20 udtrukne vindertal, udløser det en million skattefri kroner. Og der var altså gevinst på to af talrækkerne, og dermed kan den heldige københavner se frem til at få sat over to millioner kroner ind på bankkontoen. Keno er et af de ældste spil hos Danske Spil. Der trækkes nye tal hver dag i, så hvis du føler dig heldig, kan du spille med gennem Lotto appen og på danskespil.dk. Du kan også spille Keno hos en af vores 4400 forhandlere. Danske Spil ønsker den nye millionær stort tillykke!

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum