Alarm på internat: 167 høns ankom midt om natten
Natten til tirsdag i sidste uge fik Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde det største indryk af dyr nogensinde. 167 underernærede høns skulle huses med meget kort varsel. Med lidt opfindsomhed og en holdindsats blev der plads til dyrene, der nu er i karantæne i 30 dage, før de kan få nye hjem

For at se dette indhold fra pxl.host, så skal du give din accept på toppen af denne side.Sommeren er egentlig højsæson for dumpede katte hos internaterne, men natten til tirsdag kom der fuldt fokus på fjerkræ hos Roskilde Internat. En hønseflok på 159 høner og 7 haner var på vej til internatet, efter at de var blevet reddet fra en ulykkelig situation. Det rekordstore indryk af dyr fik internatleder Rikke Jørgensen ud af fjerene.
- Jeg tænker da lige: Ok, hvordan skal det lade sig gøre? Men så er det jo bare på med arbejdstøjet og finde på løsninger, siger Rikke Jørgensen.
Hønsene var på vej til internatet, efter Dyrenes Beskyttelse sammen med politi og dyrlæge var rykket ud til gård på Sydsjælland efter en henvendelse til vagtcentralen 1812. På grund af sygdom havde ejeren ikke fået sikret hønsene mad og vand i længere tid. Mange af hønsene viste tegn på underernæring. Ejeren overdrog frivilligt hele flokken til Dyrenes Beskyttelse.
På internatet i Roskilde fik personalet travlt med at gøre to indhegninger, der tidligere havde huset ænder, klar til hønsene. Klokken to om natten ankom hønsene til internatet i transportkasser på en Falck-kvægtransport og blev sat ind i det høje græs på de overdækkede arealer. De fik masser af vand, mens der efter rådgivning fra dyrlægen kun blev skruet langsomt op for hønsefoderet.
For at se dette indhold fra pxl.host, så skal du give din accept på toppen af denne side.Hønsene skal i karantæne
De efterfølgende dage knoklede personalet med at overdække og klargøre en anden indhegning med redekasser og siddepinde, så hønsene kan få mere plads i den lovpligtige 30 dages karantæneperiode, de som minimum skal være i, før de kan få nye hjem. Torsdag blev alle høns og haner tjekket for sygdomme og parasitter af en dyrlæge, en fuglesagkyndig fagperson og en veterinærsygeplejerske. Dyrene var meget tynde, men heldigvis var kun én var så udmagret, at den måtte aflives. Ellers var dyrene i god stand.
Internatleder Rikke Jørgensen er glad og stolt over, at personalet lykkedes med at få plads til hønsene midt i højsæsonen. Det kommer til at give ekstra travlt på internatet den næste måned, men hun er sikker på, at høns og haner nok skal ende med at få det godt.
- Det er en fordel, at det er en større flok høns. Så kan vi få dem videre til nye ejere i grupper, som får lettere ved at klare sig i en ny hønsegård, siger Rikke Jørgensen.
De fleste høns er umiddelbart af racerne Isa Warren, Sussex og Köningsberger og skovhøne. Først når hønsene er ude af karantænen, bliver de lagt på internatets hjemmeside, så folk med interesse i at adoptere må væbne sig med lidt tålmodighed. Det er også muligt at støtte internatet, som lige nu har ekstra udgifter til dyrlæge, særligt udstyr og foder med hønsene.
Kontakter
Søren KrogsgaardPressechef
Tlf:42474833skr@dyrenesbeskyttelse.dkBilleder
Links
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Internat kører på kanten: 37 katte indleveret på én gang29.7.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Onsdag fik Dyrenes Beskyttelses internat på Bornholm 37 katte indleveret. Der var allerede godt fyldt op, så internatlederen bønfalder bornholmerne om at åbne deres hjem for kattene
AU-rapport baner vej for højdekrav for transport af smågrise15.7.2022 09:19:23 CEST | Pressemeddelelse
En længe ventet rapport fra Aarhus Universitet bringer ny viden, som skal bruges til at fastsætte højdekrav for transporter af smågrise. Samtidig dokumenterer forskerne, hvad Dyrenes Beskyttelse har sagt i årevis: at dyretransporter ikke lever op til de minimumsregler, der skal beskytte grise under transport.
Landets dyreinternater bugner: Knap 2000 dyr netop nu7.7.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Højsæsonen for svigtede kæledyr er i fuld gang på Dyrenes Beskyttelses 10 internater. Netop nu er der knap 2000 svigtede dyr i alt, fordelt i hele landet, hvilket er en stigning på over 30 %. I år er løber internaterne ekstra hurtigt, da de har svært ved at finde det nødvendige antal plejefamilier.
Danske svinestalde plages af millioner af delfingrise22.6.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2020 blev der født otte millioner levende, men underudviklede, danske pattegrise – såkaldte delfingrise. Det er et klart signal, om at fremavlen af højproduktive landbrugsdyr er ekstrem og uetisk. Dyrenes Beskyttelse vil have politikerne til at gribe ind
Klip ikke hækken før Sankt Hans17.6.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er en udbredt misforståelse, at havens hække og buske skal beskæres kraftigt tidligt på sommeren. Vil man styrke biodiversiteten og hjælpe dyr og insekter i haven, skal man vente med at beskære hækken til september, forklarer biolog i Dyrenes Beskyttelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum