Tandlægeforeningen

Akutpakke: Flere udenlandske tandlæger skal afhjælpe udbredt tandlægemangel

Del
Den lange sagsbehandlingstid for udenlandske tandlæger, der søger om autorisation i Danmark, skal forkortes. Det har regeringen og Danske Regioner besluttet som led i akutpakken. Tandlægeforeningen håber, at det kan afhjælpe den udbredte mangel på tandlæger.

Nu er det snart slut med årelang sagsbehandling og bureaukratiske processer, når en udenlandsk tandlæge søger om autorisation til at kunne arbejde i Danmark.

Regeringen og Danske Regioner har nemlig besluttet at smidiggøre processen, der omhandler autorisation og opholds- og arbejdstilladelse, og man vil nedbringe sagspuklen hos Styrelsen for Patientsikkerhed, der behandler ansøgninger fra udenlandske tandlæger.

Det fremgår af aftalen om en akutpakke på sundhedsområdet, som netop er blevet præsenteret.

”Jeg glæder mig over, at vi er lykkedes med at overbevise parterne om, at der er behov for hurtigere autorisation af udenlandske tandlæger. Danmark har brug for flere tandlæger, som kan imødekomme det patientbehov, vi har i øjeblikket, og som vi vil have i fremtiden,” understreger Tandlægeforeningens formand Susanne Kleist.

Udbredt tandlægemangel

Tandlægemanglen mærkes ifølge Susanne Kleist lige fra Bornholm til Syddanmark og op til Nordjylland, og problemet er størst i udkantsområder. Her må et stigende antal tandlæger afvise nye patienter, og det truer danskernes tandsundhed.

Men på trods af manglen på tandlæger er det kun et fåtal af de udenlandske tandlæger, som hvert år søger om dansk autorisation, der ender med at få dansk autorisation inden for en rimelig tidshorisont. Det viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som behandler ansøgningerne.

Faktisk er antallet af tandlæger uden for EU, der søger autorisation i Danmark, næsten tredoblet fra 2016 til 2021. Tandlægeforeningen har derfor opfordret skiftende sundhedsministre til at tage et opgør med de meget bureaukratiske og omstændige processer for autorisation og har efterspurgt flere midler til sagsbehandlingen.

”Selvom der nu er indgået en aftale, hvor sagsbehandlingen smidiggøres, og der generelt afsættes flere ressourcer, så vil der uden tvivl gå lidt tid, før vi oplever den fulde effekt. Men jeg er sikker på, at Styrelsen for Patientsikkerhed vil prioritere opgaven højt, og jeg har derfor rakt ud for at understøtte dem i det vigtige arbejde,” siger Susanne Kleist.

For yderligere information:

Gitte Almer, kommunikationschef, Tandlægeforeningen, tlf.: 61 33 86 46, gan@tdl.dk

Charlotte Holst, kommunikationskonsulent, Tandlægeforeningen, tlf.: 26 82 18 24, chh@tdl.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Tandlægeforeningen

Tandlægeforeningen
Tandlægeforeningen
Amaliegade 17
1256 København K

Tlf.: 70 25 77 11https://www.tandlaegeforeningen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tandlægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tandlægeforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum