Det Kongelige Teater

Aktuelt teater om Danmarks deltagelse i Irakkrigen

Del

"Mens vi venter på Irakkommissionen" er en satirisk gennemgang af de faktorer, der gjorde Danmark til en krigsførende nation

I disse dage diskuteres Danmarks deltagelse i Irakkrigen på fuldt blus. 28. februar spiller den satiriske teaterforestilling Mens vi venter på Irakkommissionen i Skuespilhuset på Det Kongelige Teater – og der bliver ikke lagt fingre i mellem, når bevæggrundene for krigsdeltagelsen tages under kærlig behandling.

I marts 2003 gik Danmark nemlig med i amerikanernes invasion af Irak. Hvad der er op og ned i materialet, der fylder tusindvis af sider, har lige siden været diskuteret flittigt. Men hvad der kastes i glemslens ocean, har det med at skylle op igen.

Skuespiller Peter Larsen træder igen i karakter som Kultursociolog Jørgen Andersen, og leverer en humoristisk og satirisk teaterfortælling, der går ombord i de fortællinger, der førte til beslutningen om angrebskrigen mod Saddam Hussein. Det er et betændt stykke samtidshistorie, der kommer under kniven, men Jørgen Andersen vil med vanlig tæft vende åben-mund-og-polypper til forundring og latter.

Mens vi venter på Irakkommissionen er aktuelt teater, der skræller lagene af sagen, som fik alvorlige konsekvenser i både Danmark og udlandet.

Der er mulighed for interview med Peter Larsen.

Forestillingen er en co-produktion med SCENE42

Læs mere HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum