Esbjerg Kommune

Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark tilbyder gratis badebilletter til børn og unge

Del

I kølvandet på en lang Corona-nedlukning er der brug for en social redningskrans til mange børn og unge, som har været uden muligheder for sjov og adspredelse. Derfor søsætter Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark i fællesskab et tilbud, hvor en gruppe 9-18 årige kan få fri entré hele sommeren.

Tilbuddet retter sig mod børn og unge i socialt udsatte positioner, som kan henvises via relevante fagpersoner omkring dem. Formålet er at sikre, at denne gruppe af børn og unge har mulighed for at være fysisk aktive og have det sjovt i løbet af sommeren.

”Vi ved jo godt, at de sidste mange måneder har været hårde for rigtig mange børn og unge. For langt de fleste ser situationen heldigvis lysere ud nu, hvor restriktionerne er lettet. Det gælder dog ikke nødvendigvis for målgruppen i Aktiv Fritid, som er børn og unge i udsatte positioner, hvor familie og netværk måske ikke har ressourcerne til selv at støtte deres børn og unge i at komme ovenpå igen. Samtidig er det også dem, som oftest ikke har de store sommeroplevelser i vente – Corona eller ej. Derfor er vi superglade for det tilbud, som vi sammen med Svømmestadion har strikket sammen, for det sikrer, at dem, der har mest brug for det, også har muligheden for at komme ud og opleve noget”, siger fritidskoordinator Karin Schwartz.

Som nævnt er det relevante fagpersoner med et godt kendskab til, hvilke børn og unge, der har brug for et godt tilbud, som kan henvise. Herefter skal de kommende vandhunde igennem et tre-timers intro-forløb, hvor de blandt andet lærer om, hvordan man begår sig i omklædningsrum og svømmehal. Når dét er på plads, kommer deres navn på en liste i receptionen, hvorefter der er fri entré hele sommeren.

Aktiv Fritid og Svømmestadion Danmark har i forvejen et årelangt, succesfuldt samarbejde omkring de såkaldte Svømmekørekort og Familiesvømmekort, og afdelingsleder i Svømmestadion Danmark, Lene Kikkenborg Andersen, glæder sig til at tage imod endnu flere børn og unge, som har brug for indsatser, som gør en forskel.

”Vi arbejder bevidst og strategisk med vores sociale ansvar, fordi det er vigtigt for os, at alle har muligheden for at bruge Svømmestadion Danmark. Derfor er vores samarbejde med Aktiv Fritid vigtigt, og med sommerens tilbud om fri adgang for en gruppe børn og unge, som måske ikke har andre ferieaktiviteter i udsigt, kan vi være med til at gøre en reel og vigtig forskel”, siger Lene Kikkenborg Andersen.

Nøgleord

Kontakter

Fritidskoordinator Karin Schwartz, kah3@esbjerg.dk, 2935 8571

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Esbjergs fire hvide mænd lægger arm til en bedre verden1.6.2021 11:29:39 CEST | Pressemeddelelse

Fra tirsdag den 1. juni ser de fire velkendte hvide, tårnhøje og ikoniske mænd i Esbjerg, der går under navnet Mennesket ved Havet, lidt anderledes ud, end esbjergenserne og talrige turister er vant til. De bærer nemlig et blåt plaster på armen, der markerer støtten til UNICEFs arbejde for en retfærdig vaccinefordeling til alle verdens lande. UNICEF vil indsamle midler til indkøb og levering af vacciner til bl.a. Indien og Nepal, så de også kan blive vaccineret lige som danskerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum