Akademikerne

Akademikernes formand om sexisme i fagbevægelsen: “Vi har et ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme”

Del

284 personer med tilknytning til fagbevægelsen har skrevet under på en fælles erklæring om sexisme internt i fagbevægelsen. Det fortæller Politiken, der samtidig bringer en række vidnesbyrd om sexisme i de faglige organisationer. Blandt underskriverne er Akademikernes formand Lars Qvistgaard. Han mener, at fagbevægelsen skal turde se indad, hvis sexismen skal til livs.

Lars Qvistgaard udtaler:

“Hvis vi skal problemerne med sexisme til livs - og det skal vi - så bliver vi også nødt til at kunne se indad. Jeg vil gerne sende min støtte og opbakning til alle dem, der står frem og deler deres historier. Sexisme og seksuel chikane ikke må tolereres nogen steder. Heller ikke i fagbevægelsen.”

 

Qvistgaard understreger, at de faglige organisationer har et særligt ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme 

“Det mindste vi kan gøre, er at tage problemerne alvorligt, når de opstår. Den store og vigtige opgave er at gå forrest i at skabe en kultur, hvor de her sager slet ikke findes. Der er ingen, der skal finde sig i hverken nedladende kommentarer, uønsket berøring eller overgreb. Hverken i de faglige organisationer eller nogen andre steder. “

 

Afslutningsvis understreger Qvistgaard, at de mange vidnesbyrd om sexisme, skal være startskuddet til varige forbedringer, også i fagbevægelsen. Akademikerne selv er gået i gang med at gennemgå egne procedurer og retningslinjer, for at sikre sig at de fordrer et godt og trygt arbejdsmiljø. Derudover håber Qvistgaard, at der også fra politisk hold bliver afsat ressourcer til at forhindre sexisme:

 

“Sexisme og seksuel chikane er et samfundsproblem og skal behandles som sådan. I Akademikerne har vi foreslået, at der oprettes et ligestillingsombud, der kan være med til at styrke og udvikle ligestillingsarbejdet, også på langt sigt. Der er ingen quick fixes, når det handler om at ændre en kultur. Derfor skal der sættes stærkt ind med det samme”

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Ny trepart om arbejdsmiljø: Nu skal medarbejdernes psykosociale arbejdsmiljø mere i fokus22.12.2020 11:10:10 CETPressemeddelelse

Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder Akademikerne, sikrer med en ny trepartsaftale, at medarbejderne nu får bedre vilkår til at bekæmpe krænkelser og fremme et sundere arbejdsmiljø. Godt begyndt er halvt fuldendt, men vi mener stadig, at der udestår mere hjælp på vigtige områder inden for det psykosociale arbejdsmiljø, lyder meldingen fra Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum