Akademikerne

Akademikernes formand om sexisme i fagbevægelsen: “Vi har et ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme”

Del

284 personer med tilknytning til fagbevægelsen har skrevet under på en fælles erklæring om sexisme internt i fagbevægelsen. Det fortæller Politiken, der samtidig bringer en række vidnesbyrd om sexisme i de faglige organisationer. Blandt underskriverne er Akademikernes formand Lars Qvistgaard. Han mener, at fagbevægelsen skal turde se indad, hvis sexismen skal til livs.

Lars Qvistgaard udtaler:

“Hvis vi skal problemerne med sexisme til livs - og det skal vi - så bliver vi også nødt til at kunne se indad. Jeg vil gerne sende min støtte og opbakning til alle dem, der står frem og deler deres historier. Sexisme og seksuel chikane ikke må tolereres nogen steder. Heller ikke i fagbevægelsen.”

 

Qvistgaard understreger, at de faglige organisationer har et særligt ansvar for at gå forrest i kampen mod sexisme 

“Det mindste vi kan gøre, er at tage problemerne alvorligt, når de opstår. Den store og vigtige opgave er at gå forrest i at skabe en kultur, hvor de her sager slet ikke findes. Der er ingen, der skal finde sig i hverken nedladende kommentarer, uønsket berøring eller overgreb. Hverken i de faglige organisationer eller nogen andre steder. “

 

Afslutningsvis understreger Qvistgaard, at de mange vidnesbyrd om sexisme, skal være startskuddet til varige forbedringer, også i fagbevægelsen. Akademikerne selv er gået i gang med at gennemgå egne procedurer og retningslinjer, for at sikre sig at de fordrer et godt og trygt arbejdsmiljø. Derudover håber Qvistgaard, at der også fra politisk hold bliver afsat ressourcer til at forhindre sexisme:

 

“Sexisme og seksuel chikane er et samfundsproblem og skal behandles som sådan. I Akademikerne har vi foreslået, at der oprettes et ligestillingsombud, der kan være med til at styrke og udvikle ligestillingsarbejdet, også på langt sigt. Der er ingen quick fixes, når det handler om at ændre en kultur. Derfor skal der sættes stærkt ind med det samme”

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

AC-formand om regeringens nye partnerskab: ”Hvis vi fejler, risikerer vi en corona-generation af langtidsledige”19.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Akut risiko for en corona-generation af langtidsledige skal øverst på dagsordenen, når ”Partnerskab for dimittender i arbejde” mødes første gang mandag d. 19/10. Det mener formand for hovedorganisationen Akademikerne (AC) Lars Qvistgaard. 55.000 nyuddannede går i løbet af 2020 fra en videregående uddannelse ud på et corona-ramt arbejdsmarked. Det svarer til ca. 150 nyuddannede hver dag.

De fire store studiebyer og Akademikerne sætter dimittendledighed på dagsordenen2.10.2020 13:58:26 CESTPressemeddelelse

Der er brug for handling, hvis vi skal undgå en corona-generation af unge ledige. Derfor inviterer de fire store studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, sammen med hovedorganisationen Akademikerne til en konference om dimittendledighed. Konferencen skal bidrage til at udvikle fælles løsninger, og sende et klart signal til Christiansborg om at der er behov for politisk handling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum