Akademikerne

Akademikerne til regeringen: Danmark har ikke brug for mindre uddannelse

Del

Det er den helt forkerte vej at gå, når regeringen som en del af udspillet Danmark kan mere 3, nu foreslår at halvere en lang række universitetsuddannelser. Det mener hovedorganisationen Akademikerne, der advarer mod at sænke uddannelsesniveauet.

Akademikernes formand Lisbeth Lintz udtaler:

“Det er en falliterklæring fra regeringen, når de stiller sig i spidsen for at begrænse unges adgang til uddannelse. Hvis regeringens forslag bliver til virkelighed, giver vi de næste generationer færre muligheder, end vi selv har haft.”

Lisbeth Lintz fortsætter:

Når regeringen foreslår at halvere kandidatuddannelserne, bliver de studerende delt op i A- og B hold, på et arbejdsmarked der ikke efterspørger 1-årige kandidatuddannelser. Det er at spille hasard med unges fremtid”.

Lisbeth Lintz fortsætter:

”Vi oplever allerede nu en historisk høj mistrivsel blandt unge. Det gør det ikke bedre, hvis studerende fremadrettet skal starte på en uddannelse uden at vide, hvilken kandidat de kommer ind på”.

Akademikerne havde håbet på, at regeringen med Danmark kan mere 3, ville fremlægge løsninger på nogle af de kvalitetsproblemer der har præget uddannelsessektoren efter årelange nedskæringer. I stedet mener Akademikerne, at regeringen gør kvalitetsproblemerne til det nye normal.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Jeg havde virkelig håbet, at regeringen i dag ville komme med et ambitiøst bud på, hvordan vi gør uddannelserne bedre. Men regeringen vælger at tilpasse uddannelseslængden til de lave timetal, i stedet for give uddannelserne et reelt kvalitetsløft. Der er ingen, der får nemmere ved at komme i job fordi de får mindre uddannelse.”

Lisbeth Lintz fortsætter:

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lisbeth Lintz på 24888442/ ll@ac.dk eller pressekonsulent Yasmin Davali på 20699236/ yd@ac.dk.

Akademikerne varetager interesser for 465.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Kontakter

Billeder

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

Akademikerne: Regeringens finanslovsforslag skærer massivt på uddannelse31.8.2022 13:04:07 CEST | Pressemeddelelse

Det er under al kritik, at regeringen med sit forslag til næste års finanslov vil sende de humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser ud i massive nedskæringer. Det er meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, der påpeger, at uddannelserne allerede fra nytår vil mangle ca. 280 mio. kr., svarende til 5000 kr. pr. studerende, hvis ikke politikerne prioriterer at finde finansiering til taxameterløftet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum