Akademikerne

Akademikerne: Partnerskab sikrer ukrainske flygtninge tryg overgang til arbejdsmarkedet og uddannelse

Del

Det nye partnerskab for hurtig adgang til arbejdsmarkedet bliver et godt redskab i indsatsen for at tage ordentligt imod de mange ukrainske flygtninge, der kommer til Danmark. Det er helt centralt at sikre gode muligheder for, at de kan komme i job og uddannelse med det samme. Med partnerskabet vil vi også kunne justere og tilpasse indsatsen i takt med, at vi bliver klogere på udfordringerne og behovene, lyder det fra Akademikernes formand, Lisbeth Lintz, der repræsenterer over 450.000 medlemmer på det private og offentlige arbejdsmarked.

Akademikerne hilser etableringen af partnerskabet mellem regeringen, kommuner og regioner samt arbejdsmarkedets parter velkommen. Koordination og samspil på tværs af myndigheder, parter og områder bliver afgørende for at sikre, at de ukrainske flygtninge får en tryg start i Danmark. Det er uvist, hvor mange ukrainere, der kommer til at flygte til Danmark, ligesom der endnu er fuldt overblik over, hvilke uddannelsesbaggrunde, kompetencer og erhvervserfaringer, de besidder. Der vil være ufaglærte, faglærte og personer med videregående uddannede, som i forskellig grad vil kunne bidrage til det danske arbejdsmarked. Partnerskabet skal derfor bidrage til at skabe de bedst mulige betingelser for, at ukrainerne ikke møder en mur af barrierer, men oplever et samlet system, som hjælper dem i gang uanset baggrund.

”Et nøgleredskab i aftalen er, at de fordrevne ukrainere hurtigt kan få afklaret deres uddannelses- og kompetenceniveau og behov for opkvalificering eller kurser. Det bliver helt afgørende for motivationen og lysten til at komme i gang, og det er uanset, om vi taler akademikere eller andre grupper. Samtidig er det åbenlyst vigtigt, at virksomhederne hurtigt melder sig på banen med jobs på ordentlige løn- og arbejdsvilkår”, siger Lisbeth Lintz. 

Sideløbende med arbejdet i det nye partnerskab vil Akademikerne selv iværksætte en række tiltag, herunder en landingpage på nettet med oplysninger henvendt til ukrainske flygtninge med videregående uddannelser. Siden vil bl.a. indeholde links til relevante uddannelsesinstitutioner samt til de akademiske faglige organisationer.

For yderligere kommentarer, kontakt Lisbeth Lintz på 2488 8442 eller på ll@ac.dk.


Læs mere om partnerskabet på ministeriets hjemmeside her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum