Akademikerne

Akademikerne om pensionsanbefalinger: Fleksibilitet er nøglen til at fastholde flere på arbejdsmarkedet

Del

Hvis vi skal lykkes med at skabe et arbejdsmarked, hvor flere både kan og vil blive længere, skal vi prioritere fleksible seniorløsninger og et øget fokus på efteruddannelse. Det er meldingen fra hovedorganisationen Akademikerne, efter at Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning i dag gav deres bud på fremtidens pensionssystem.

Hos hovedorganisationen Akademikerne har Kommissionen om tilbagetrækning og nedslidnings anbefalinger været ventet med spænding. Formand Lisbeth Lintz udtaler:

“Et overskueligt, trygt og fleksibelt sikkerhedsnet er den absolut vigtigste investering, vi som samfund, kan lave ved at skabe en større arbejdsstyrke i Danmark. Derfor skal vi prioritere nytænkning i pensionssystemet, så de, der kan og vil, har mulighed for at blive længere tid på arbejdsmarkedet”

Ifølge beregninger fra Akademikerne kan arbejdsstyrken udvides med op mod 16.000 akademikere, hvis det lykkes at gøre det mere attraktivt at blive længere tid på arbejdsmarkedet. Derfor er det en god investering, at vi prioriterer at give seniorerne mulighed for en fleksibel afslutning på deres arbejdsliv.

“Jeg er rigtig glad for, at pensionskommissionen anbefaler, at ratepensionen fremadrettet kan sættes på pause, så flere får muligheden for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, uden en dyr modregning. Det er et godt første skridt mod at skabe den fleksibilitet, der gør det muligt for seniorerne at blive lidt længere tid på arbejdsmarkedet”

Det siger Lisbeth Lintz og afslutter:

“Vi kan gøre rigtig meget for at holde på seniorerne i længere tid. Men det kræver, at vi indretter vores arbejdsmarked, så det kan lade sig gøre. Der sker rigtig meget, både med os selv, men også med vores fagområder, i løbet af et langt arbejdsliv. Hvis arbejdslivet skal forlænges, kræver det fleksible seniorløsninger og et øget fokus på efteruddannelse. Det kræver også, at vi har løsninger for dem, som ikke kan blive på arbejdsmarkedet.”

For yderligere kommentarer, kontakt Lisbeth Lintz på 2488 8442 eller på ll@ac.dk.

Akademikerne varetager interesser for 465.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum