Akademikerne

Akademikerne: Ny trepartsaftale styrker arbejdet for at komme seksuel chikane til livs

Del

Den nye trepartsaftale om seksuel chikane er et godt afsæt til at skabe reelle forbedringer på arbejdspladserne. Det mener formand for hovedorganisationen Akademikerne, Lisbeth Lintz, efter Akademikerne og de øvrige parter på arbejdsmarkedet i dag blev enige om en række initiativer, der skal modvirke seksuel chikane. Det er særligt aftalens fokus på unge og løstansatte samt prioritering af ny viden på området, der vækker glæde hos Akademikerne.

Lisbeth Lintz udtaler:

“Med den her aftale sender vi sammen et tydeligt signal om, at vi ikke vil acceptere seksuelle krænkelser på danske arbejdspladser. Derfor har vi haft hele værktøjskassen i brug, så vi både skærper de lovmæssige rammer og sikrer redskaber, der kan forbedre kulturen. Samlet set giver aftalen et godt afsæt til at skabe reelt chikanefri arbejdspladser.”

Akademikerne er glade for, at parterne er blevet enige om at hæve godtgørelsesniveauet i grove sager om seksuel chikane, og ikke mindst, at seksuelle krænkelser af særligt udsatte grupper, som unge og løstansatte medarbejdere fx vikarer og freelancere, fremadrettet kan anses som en skærpende omstændighed i sager om seksuel chikane:

“Unge og medarbejdere med løs tilknytning til arbejdsmarkedet er i øget risiko for at blive udsat for seksuel chikane. Derfor er det rigtigt godt, at vi ikke alene sætter godtgørelsesniveauet op i grove sager, men at vi også giver udsatte grupper ekstra beskyttelse ved slå fast, at alder og løsere tilknytning til arbejdspladserne er en skærpende omstændighed i sager om seksuelle krænkelser.”

Afslutningsvis slår Lisbeth Lintz fast, at selvom aftalen er et vigtigt første skridt, så er det vigtigt at holde fokus på området:

“Vi løser desværre ikke problemerne med seksuelle krænkelser med et snuptag, og vi har brug for at holde skarpt øje med udviklingen, så vi sikrer os, at de nye initiativer reelt har en positiv effekt i hverdagen. Derfor er jeg glad for, at vi er blevet enige om at prioritere løbende viden om udviklingen, så vi kan sætte ind, hvis vi får behov for flere redskaber til at komme seksuel chikane til livs.”

For yderligere kommentarer, kontakt Lisbeth Lintz på 2488 8442 eller på ll@ac.dk.

Akademikerne varetager interesser for 464.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2021 ca. 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Regeringen balancerer på en knivsæg med udspillet til de offentligt ansattes løn26.10.2022 13:17:02 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal træde varsomt, når den med sit udspil ”Bedre vilkår – bedre velfærd” midt i en valgkamp lægger op til at blande sig i forhandlinger om de offentligt ansattes løn- og arbejdsvilkår. Legitimeres politisk indgriben i den danske model, fjernes fundamentet for, at parterne på arbejdsgiver- og lønmodtagerside i fremtiden fortsat står som garanter for et velfungerende og konkurrencedygtigt dansk arbejdsmarked.

Vismandsrapport sætter spørgsmålstegn ved halvering af kandidatuddannelser: Risikerer at skade produktivitet og velstand11.10.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Økonomiske Råd vurderer, at dansk økonomi står over for en afmatning med faldende beskæftigelse og lav vækst de kommende år. Derudover er der udsigt til høj inflation i både 2022 og 2023. Man bør fra politisk hold afholde sig fra drastiske reformer i en tid, hvor beskæftigelsen i forvejen er på vej ned. Det siger formand for Akademikerne Lisbeth Lintz.

Ny arbejdsskadereform er langt fra at løse problemerne på et moderne arbejdsmarked23.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemeddelelse

Reformen får slet ikke taget fat om nældens rod og gjort arbejdsskadesystemet relevant for den hastigt voksende del af arbejdsmarkedet, hvor problematikker om psykisk arbejdsmiljø slår hårdt igennem i disse år, herunder stress. Samtidig ærgrer det Akademikernes formand, at man politisk ikke er kommet i hus med at sikre højere erstatninger i arbejdsskadesystemet, til trods for at regeringen i sit forståelsespapir havde sat dette mål.

Nyt uddannelsestilbud mellem DI Digital og Akademikerne skal klæde mindre virksomheders højtuddannede medarbejdere på til fremtiden19.9.2022 12:46:55 CEST | Pressemeddelelse

Nyt samarbejde om digital efteruddannelse skal klæde SMV’er på til fremtiden og sikre akademisk ansatte mere relevant kompetenceudvikling. Når digitaliseringen breder sig med så høj hastighed, som den gør i disse år, betyder det, at alle medarbejdere – ikke kun IT-specialisterne – skal blive dygtigere til at drive udviklingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum