Akademikerne

Akademikerne: Ny ombudsperson skal styrke kampen mod sexisme

Del

Et nyt ligestillingsombud skal være med til at styrke kampen mod sexisme, diskrimination og kønsulighed. Det bliver budskabet fra hovedorganisationen Akademikerne (AC), når formand Lars Qvistgaard, mandag eftermiddag mødes med ligestillingsminister Mogens Jensen, og øvrige arbejdsmarkedsrepræsentanter for at drøfte, hvordan vi kan komme sexisme til livs. Midlerne til at oprette ombudet skal findes allerede på finansloven for 2021.

Lars Qvistgaard udtaler:

“Der er ingen snuptagsløsninger, når det handler om at ændre en sexistisk kultur. Derfor har vi brug for at styrke det langsigtede arbejde og oprette et ombud, der har ressourcer til at sikre et stort og vedvarende fokus på at skabe ligestilling. Derfor kommer jeg til at foreslå Mogens Jensen, at der allerede på næste finanslov findes penge til at oprette et ligestillingsombud.”

Akademikernes forslag har hentet inspiration til forslaget fra det norske ‘Likestillings og Diskrimineringsombudet’, der både overvåger udviklingen på ligestillingsområdet, og arbejder for reel ligestilling, bl.a. ved at komme med forslag til lovgivning og rådgive arbejdsgivere, fagforeninger og privatpersoner om ligestillingsspørgsmål.

Det norske ombud behandler også anonyme henvendelser om seksuel chikane og Akademikerne mener, at et dansk ombud skal indeholde samme mulighed:

“Personer der udsættes for sexisme og diskrimination, skal altid have et sted at henvende sig, så de ikke står alene over for krænkere, der ofte har en stærkere og mere magtfuld position end dem selv. Derfor skal et nyt ligestillingsombud indeholde en whistleblower-ordning, så alle kan få hjælp uanset rolle på arbejdspladsen, ansættelsesforhold, og branche”.

Lars Qvistgaard håber, at en ombudsperson vil kunne fastholde fokus på ligestillingsområdet gennem flere ressourcer til både at overvåge udviklingen og udvikle konkrete anbefalinger

“Jo tættere vi kan følge udviklingen, jo bedre mulighed har vi for at målrette indsatsen mod sexisme og seksuel chikane. Vi har brug for at samle viden og ekspertise, så vi kan igangsætte de rigtige tiltag og komme sexisme, diskrimination og kønsulighed til livs”.

For at styrke opstarten af arbejdet foreslår Akademikerne, at den nye ombudsperson placeres i Institut for Menneskerettigheder.

For yderligere kommentarer, kontakt Akademikernes formand Lars Qvistgaard på 2147 2686 eller kommunikationskonsulent Yasmin Davali på 2069 9236.

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Nøgleord

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

AC-formand om regeringens nye partnerskab: ”Hvis vi fejler, risikerer vi en corona-generation af langtidsledige”19.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Akut risiko for en corona-generation af langtidsledige skal øverst på dagsordenen, når ”Partnerskab for dimittender i arbejde” mødes første gang mandag d. 19/10. Det mener formand for hovedorganisationen Akademikerne (AC) Lars Qvistgaard. 55.000 nyuddannede går i løbet af 2020 fra en videregående uddannelse ud på et corona-ramt arbejdsmarked. Det svarer til ca. 150 nyuddannede hver dag.

De fire store studiebyer og Akademikerne sætter dimittendledighed på dagsordenen2.10.2020 13:58:26 CESTPressemeddelelse

Der er brug for handling, hvis vi skal undgå en corona-generation af unge ledige. Derfor inviterer de fire store studiebyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, sammen med hovedorganisationen Akademikerne til en konference om dimittendledighed. Konferencen skal bidrage til at udvikle fælles løsninger, og sende et klart signal til Christiansborg om at der er behov for politisk handling.

Kæmpe sejr for et bedre psykisk arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser30.9.2020 11:40:49 CESTPressemeddelelse

I dag har alle arbejdspladser på det danske arbejdsmarked fået sin første bekendtgørelse specifikt om psykisk arbejdsmiljø. Den ny bekendtgørelse er både en nyskabelse og vigtig landvinding i at sikre, at der i fremtiden kommer færre udfordringer med stress i Danmark, lyder kommentaren fra formanden fra Akademikerne, der repræsenterer 431.000 privat og offentligt ansatte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum