Akademikerne

Akademikerne: Ledighedsstatistik Januar 2021

Del

Corona-krisen rammer bredt på det akademiske arbejdsmarked.

Ledigheden er højere i januar 2021 end januar 2020 – og dette på tværs af forskellige grupper på det akademiske arbejdsmarked. Således er bruttoledighedsprocenten for alle akademikere 6,2 pct. i januar 2021, hvilket er 1 procentpoint højere end samme måned sidste år.

Gruppen af akademikere, som dimitterede for mere end to år siden har oplevet en større stigning i ledigheden det sidste år. Blandt disse er antallet af fuldtidsledige 10.710 i januar 2021, hvilket er 3.236 flere end i januar 2020. Stigningen i ledigheden for denne gruppe er mere vedholden siden marts 2020 end for de to grupper med dimittendalder på henholdsvis under et år og et til to år. Således har ledigheden for gruppe, der dimitterede for mere end to år siden ligget på et kontinuerligt højt niveau siden maj 2020.

Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, udtaler: 

”Vi ser lige nu, at ledigheden rammer relativt hårdest blandt de erfarne på det akademiske arbejdsmarked. Men generelt set giver udviklingen ikke anledning til yderligere bekymring – jeg forventer, ledigheden for den samlede gruppe af akademikere hurtigt falder i takt med, at samfundet genåbnes og økonomien kommer tilbage i fulde omdrejninger”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne. 

Læs hele ledighedsstatistiken: https://www.akademikerne.dk/ledighedsstatistik-januar-2021/

Nøgleord

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikerne: Socialdemokratiet forbigår 450.000 akademikere i det politiske arbejde9.4.2021 22:14:34 CEST | Pressemeddelelse

Den socialdemokratiske regering forbigår konsekvent akademikere i politisk nedsat arbejde, der vedrører hele arbejdsmarkedet. Det viser en ny opgørelse, som Berlingske bringer lørdag. Som konsekvens holdes 450.000 medlemmer uden for indflydelse, når der træffes beslutninger om deres arbejdsliv. Det har fået hovedorganisationen Akademikerne til at råbe vagt i gevær.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum