TEKNIQ Arbejdsgiverne

Aftale på plads om mulighed for hjemsendelse af elektrikere

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund har i forbindelse med coronakrisen indgået en aftale gældende frem til den 17. april om mulighed for hjemsendelse af medarbejdere, der er omfattet af elektrikeroverenskomsten.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I forsøget på at hjælpe elbranchen gennem den øjeblikkelige coronakrise har TEKNQ Arbejdsgiverne og dansk elforbund indgået en ordning, som indebærer, at virksomhederne frem til den 17. april kan hjemsende medarbejdere uden varsel i en bestemt periode. I perioden skal medarbejderne ikke have løn, men er berettigede til dagpenge.

”Det giver virksomhederne mulighed for at få lidt ”luft” i den helt usædvanlige og hårdt pressede situation, vi står i netop nu,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Hjemsendelse uden varsel kan ske i de tilfælde, hvor arbejdet standses for at mindske udbredelse af coronavirussen. Det gælder, uanset om standsningen skyldes offentlige påbud eller en kundes individuelle beslutning som følge af coronasituationen.

”Medarbejderne har så den sikkerhed, at der i hjemsendelsesperiode ikke kan ske afskedigelser begrundet i arbejdsmangel som følge afcoronakrisen,” siger Niels Jørgen Hansen.

Det vil dog fortsat være muligt at foretage afskedigelse af andre årsager – med sædvanligt varsel.

Den enkelte virksomhed kan selv iværksætte hjemsendelsen, men hvis der er en tillidsrepræsentant på virksomheden, skal vedkommende orienteres inden hjemsendelsen.

”På denne måde kan virksomhederne forhåbentlig undgå at opsige dygtige medarbejdere, som der bliver brug for igen, når vi kommer ud af den aktuelle krise. Samtidig så rummer aftalen den fleksibilitet, at hjemsendte medarbejdere kan kaldes tilbage på arbejde, hvis behovet for arbejdskraft øges,” siger Niels Jørgen Hansen.

Når situationen normaliseres, og hjemsendelsesperioden ophører, er virksomheden forpligtet til at tage de hjemsendte medarbejdere tilbage, inden de ansætter udefrakommende medarbejdere. De hjemsendte medarbejdere, der vender tilbage, opretholder deres hidtidige anciennitet og hidtidige ansættelsesbetingelser.

TEKNIQ Arbejdsgiverne arbejder forsat på at indgå aftaler om hjemsendelse på organisationens øvrige overenskomstområder.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum