Dansk Metal

Aftale om forskningsreserven giver klar grøn retning

Del

Dansk Metal roser regeringen for en historisk bred grøn aftale om fordelingen af næste års forskningsreserve.

Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Claus Jensen, formand i Dansk Metal

Regeringen har i dag landet en bred historisk aftale om fordelingen af næste års forskningsreserve. Formand i Dansk Metal, Claus Jensen, roser regeringen og folketingets partier for at indgå en bred aftale:

”Det er en bunden opgave at sikre den grønne omstilling og ikke mindst at skabe arbejdspladser i Danmark. Det kan ikke lade sig gøre uden forskning. Stor ros til Ane Halsboe-Jørgensen for at lande så bred en aftale. Det er meget positivt at samtlige partier på Christiansborg tager ansvaret på sig.”

Aftalen betyder blandt andet, at Innovationsfonden og en række demonstrationsprogrammer får markant flere midler. Institutioner, der er med til at løfte forskningen helt ud til virksomhederne, og dermed understøtte udviklingen af nye produkter og arbejdspladser. Claus Jensen fortsætter:

”Vi skal hele tiden tænke på vores konkurrenceevne og på at skabe arbejdspladser. Her er forskning og ny teknologi som robotter helt afgørende. Men det kræver selvfølgelig, at forskningen kommer fra idé til produkt. Derfor er jeg glad for, at man har styrket de elementer, som man kan bruge ude i virkeligheden til for eksempel at skabe nye grønne produkter.”

Dansk Metal har længe efterspurgt en kraftig forøgelse af de offentlige forskningsmidler, så Danmark ikke halter efter vores nabolande. Dansk Metal opfordrer derfor regeringen og Folketingets partier til at løfte de offentlige forskningsmidler fra 1 pct. til 1,5 pct. af BNP, med særlig vægt på den tekniske og naturvidenskabelige forskning:

”Aftalen her er stort skridt i den rigtige retning, men skal vi for alvor gøre noget ved klimaforandringerne og samtidig sikre fremtidens arbejdspladser, så kalder det på langt større investeringer i teknisk- og naturvidenskabelig forskning generelt,” slutter Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Claus Jensen, formand i Dansk Metal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum