Aftale om boligskat: Skattetryghed for boligejerne er ekstra vigtig i coronatid

Del

OBS. Tabel opdateret kl. 16.54. Politisk aftale om boligskatter er en vigtig hånd til landets boligejere og boligkøbere, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home. Boligmarkedet kan drive økonomien frem i krisetid.

Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov

Boligmarkedet har klaret de første måneder med corona langt bedre end frygtet, 

Handelsaktiviteten de seneste par uger ligger over gennemsnittet for de foregående fem år – og faktisk er salget i uge 18 og uge 19 helt i top set for de selvsamme uger – efter et tydeligt dyk i ugerne lige efter nedlukningen.

Også boligpriserne har holdt sig nogenlunde stabilt og viste kun små prisfald i april.

Men derfor er det alligevel en vigtig hånd til landets boligejere, at partierne bag boligskatteaftalen har fået en aftale om boligskatter på plads, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home.

”Corona ramte hele samfundet med usikkerhed, og selv om boligmarkedet nu viser overraskende fine takter, så er boligejerne bestemt ikke uden for krisens rækkevidde og konsekvenser. De kommende måneder vil store udsving i ledighedstal, hjælpepakker og smittetrykket kunne påvirke markedet nærmest øjeblikkeligt, ” siger Uffe Drejer, adm. direktør i Home.

Derfor er det vigtigt, at andre usikkerheder ryddes af vejen – eks. usikkerheden om boligskatterne, og hvilken boligskat vi skal betale frem til, at det nye boligskattesystem sættes i kraft i 2024.


Omsætning i bolighandler

”Boligmarkedet er en vigtig drivkraft i dansk økonomi, både i direkte omsætning på flere hundrede tusinde kroner hver gang en bolig skifter hænder, til meget store afledte plusser i form af økonomisk lyssind og forbrug, når der er stabilitet eller fremgang på boligmarkedet, ” siger Uffe Drejer.

Home er meget tilfreds med, at der nu er vished for boligejerne, både de nuværende og de kommende, om hvad der skal betales i boligskat i den periode, som det nye boligskattesystem er blevet udskudt.

”Først og fremmest hæfter vi os ved, at stigningen i grundskyldsbetalingen er blevet væsentligt begrænset. Særligt i de større byer ville boligejerne kunne se frem til en større gæld (pga. den tvungne indefrysning af grundskyldsstigningen) som følge af udskydelsen af det nye boligskattesystem. At stigningen i grundskylden nu reduceres væsentligt samt at indefrysningsordningen bliver frivillig, giver den enkelte boligejer en langt større mulighed for ikke at generere en væsentlig gæld til det offentlige i sin bolig, ” siger mæglerfaglig konsulent Pernille Breyen Drews i Home.


Plaster på såret

Kommunerne må heller ikke hæve grundskyldpromillen og derved omgå stigningsloftet.

”Og det er glædeligt, at man har fundet anledning til at sænke ejendomsværdiskatten en smule. Det kan være ’et plaster på såret’ for de mange boligejere, der kunne se frem til en lavere ejendomsværdiskat allerede i 2021, hvis det nye boligskattesystem ikke var blevet udskudt, ” siger Pernille Breyen Drews.

Sidst men ikke mindst er det positivt, at partierne bag aftalen om de nye boligskatter holder fast i, at der skal ske tilbagebetaling til de boligejere, der siden 2011 har betalt for meget i boligskatter som følge af en forkert ejendomsvurdering, og at tilbagebetalingen kommer til at ske i sammenhæng med udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger forventeligt i foråret 2021, lyder det fra Home.

”Alt hvad der kan give boligejerne og kommende købere tryghed her-og-nu og på sigt er meget, meget velkomment, ” siger Home-direktør Uffe Drejer.

Faktaboks*

 

2020

2021

2024

Stigningsbegrænsning på grundlag for grundskyld

7%

2,8%

-

Gennemsnitlig grundskyldspromille

26‰

26‰

13‰

Ejendomsværdiskattesats (før og efter ’millionærknæk’)

Værdier for 2024 er foreløbigt fastsat

1%

3%

0,92%

3%

0,55%

1,4%

Millionærknæk (progressionsgrænse) **forventet værdi før forsigtighedsnedslag

3.040.000,-

3.040.000,-

9.200.000,-**

*Kilde: Skatteministeriet/home a/s

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Download
Download

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum