Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Ældre i København får ekstra besøg og omsorg til jul

Del

Der skal være ekstra tid til omsorg og julehygge i år i Københavns kommunale hjemmepleje og på byens plejehjem. Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg vil derfor prioritere ressourcer til en styrket juleindsats.

Kendte toner af julemusik og sang, der fylder rummet, samvær og samtale med familie og venner om julebordet og fejring med gaver og god mad. Det er, hvad mange forbinder med julen. Men i år påvirker corona desværre mulighederne for at gennemføre de gode traditioner på vanlig vis – ikke mindst for de svageste ældre i hjemmeplejen og på byens plejehjem.

Corona-restriktioner vil betyde, at flere borgere i hjemmeplejen i år må tilbringe juledagene alene. Og på plejehjemmene vil færre familiemedlemmer og andre kunne besøge deres ældre. Mange julearrangementer ude af huset, herunder også juleaften, vil på grund af smitterisikoen blive valgt fra. Desuden er mange af de julearrangementer, der normalt underholder og skaber julestemning, aflyst. Derfor har Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg afsat ressourcer i år til at markere julen for de ældre, som er ufrivilligt mere alene end normalt.

- For en del ældre er kommunens plejepersonale de eneste, de møder i julen. Derfor vil hjemmehjælperen komme på et ekstra besøg hos borgerne i en af juledagene. Det ekstra besøg skal bruges til samvær og hygge, ligesom hjemmehjælperen har lidt lækkert med. Også på plejehjemmene vil vi prioritere ressourcer til at undgå ensomhed. Det er særligt vigtigt at passe godt på de ældre i år efter en hård corona-tid. Jeg håber, det her kan være med til at forsøde julen, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Det samlede Sundheds- og Omsorgsudvalg er enige om at afsætte ressourcer til juletiden:

- Jeg er utrolig glad for, at vi tager ekstra hånd om vores ældste københavnere. De har under hele coronakrisen været blandt de mest isolerede og dermed i størst risiko for ensomhed. Der er ingen tvivl om, at de går en særlig svær juletid i møde. Derfor er det på sin plads, at vi giver dem ekstra omsorg, der hvor vi kan, siger Socialdemokratiets Trine Madsen.

- Der er ingen tvivl om, at corona har ramt de ældre på plejehjemmene hårdt. De måtte undvære deres pårørende i lang tid. Vi håber, at vi med disse ekstra ressourcer gør det nemmere at komme igennem den svære tid – og forsøder julen, siger Enhedslistens Ali Hansen.

- Jeg håber, de ekstra ressourcer kan bidrage til, at julen ikke blot opleves som noget, der skal overstås eller overleves i ensomhed, men også kan nydes i selskab med andre, siger Venstres Heidi Wang.

- Hvis der er nogen, der har fortjent lidt ekstra julehygge i år, så er det vores ældre medborgere. For mange har det været et år fyldt med angst og ensomhed, og selv julen bliver ikke den samme. Mit håb er, at denne ekstra indsats kan løfte humøret en smule, siger Radikale Venstres Tommy Petersen.

- Corona og besøgsforbud har ødelagt meget og skabt ensomhed blandt mange ældre. Nu gør vi lidt fra kommunens side, så udsatte ældre også mærker, at det er jul, siger Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen.

- Frie Grønne ønsker alle en glædelig jul, og håber juletiden fejres i godt selskab, siger Frie Grønnes Niko Grünfeld.

Pengene til de ekstra besøg og de ekstra juleaktiviteter tages bl.a. fra rammen af midler afsat i overførselssagen 2019-2020 og fra budget afsat til direkte covid-19 relaterede udgifter.

Yderligere oplysninger:

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, via pressekonsulent Rune Gleerup, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune, tlf. 23 44 09 79, e-mail: r168@kk.dk

Trine Madsen, Socialdemokratiet, tlf. 26 80 46 28, e-mail: Trine_Madsen@kk.dk 

Ali Hansen, Enhedslisten, tlf. 30 18 08 18, e-mail: Ali_Hansen@kk.dk

Heidi Wang, Venstre, tlf. 30 54 04 14, e-mail: Heidi_Wang@kk.dk

Tommy Petersen, Radikale Venstre, e-mail: Tommy_Petersen@kk.dk 

Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, tlf. 21 12 33 20, e-mail: Carl_Christian_Ebbesen@kk.dk

Niko Grünfeld, Frie Grønne, Danmarks Nye Venstrefløjsparti, e-mail: Niko_Grunfeld@kk.dk 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavnerborgmester til regeringen: Vi har brug for en endnu mere aggressiv teststrategi7.1.2021 15:27:29 CETPressemeddelelse

De seneste restriktioner og anbefalinger fra regeringen og myndighederne er nødvendige og rigtige, hvis vi skal bremse corona-smitten i befolkningen. Men på ældreområdet er teststrategien stadig ikke aggressiv nok til at kunne forhindre spredning blandt landets mest udsatte borgere, når der først er kommet smitte indenfor på plejehjemmene. Vi skal teste endnu mere, mener sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), som appellerer til myndighederne om at teste oftere og bredere på plejehjem med udbrud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum