Ægbranchen, forskere og fødevareminister skal debattere løsninger på frakturer hos høner

Del

Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse inviterer den samlede branche til møde om problematikken vedr. frakturer på æglæggende høner. Ny forskning fra Københavns Universitet viser, at 85 procent af hønerne i landbruget går rundt med brud på brystbenet, fordi æglægningen presser deres kroppe indefra. Det er et problem på tværs af branchen, og det problem skal løses, som Økologisk Landsforening allerede meldte ud i starten af september. Derfor inviterer Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse branchen, repræsentanter fra Fødevareministeriet, forskere og fagfolk til branchemøde den 1. november 2021, hvor også fødevareminister Rasmus Prehn deltager.

Grænsen er nået for de æglæggende høner, og det er uacceptabelt at have en produktion, hvor dyr får frakturer på deres kroppe. Det er hovedbudskabet fra de to organisationer, som er gået sammen om at invitere branchen for at finde fælles fodslag om en løsning. Dyrevelfærd er et omdrejningspunkt for både Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening, og de danner nu fælles front om at sikre, at der sker hurtigst muligt, så hønerne får et værdigt liv, og landmændene får mulighed for og vejledning i at agere bedst muligt. Mødet holdes den 1. november i Aarhus, og hele branchen er inviteret sammen med Fødevareminister Rasmus Prehn. Der vil være oplæg og debat, samt bud på fremtidige løsninger.

”Vi kan naturligvis ikke byde vores dyr det her. I økologien skal der være en omsorg og det er bestemt ikke omsorg, at vores dyr får skader, fordi de bliver pressede. Derfor glæder det mig, at Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse går i front. Det er et fælles problem for hele branchen og det skal løses i fællesskab. Det nytter ikke noget, at vi læner os tilbage og venter på at blive klogere. Sammen er vi en del af løsningen,” siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening

”Brud på brystbenet er så gennemgribende og så omfattende dårlig dyrevelfærd, at vi for at komme løsningerne nærmere må arbejde sammen fra minister til producent. Derfor har vi sammen med Økologisk Landsforening inviteret til et branchemøde den 1. november, hvor vi samler så mange af de afgørende parter som overhovedet muligt, og vi forventer et ja tak fra alle, der tager problemet alvorligt. Vi har allerede fået tilsagn fra fødevareminister Rasmus Prehn, fra forskerne, fra producenterne og forventer snarest at få det fra de største detailhandelskæder. Vi forventer, at vi sammen på mødet kan få grundigt overblik, få mulige løsninger på bordet og få slået fast, at vi skal handle hurtigt. Med den viden, som vi nu har, er det ikke rimeligt at skyde hønsene til hjørne med årelange forskningsprojekter,” siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Til pressen

Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening står til rådighed for pressen efter branchemødet, som kun er for inviterede.

Kontakt presseafdelingen:  Marendine Ladegaard, 2016 4434 eller Johanne Gabel på jga@dyrenesbeskyttelse.dk, hvis du ønsker et interview med hhv. Økologisk Landsforenings formand Per Kølster eller Dyrenes Beskyttelses direktør Britta Riis efter mødet. Ønsker du at tale med andre deltagere fra mødet, kan det også arrangeres ved at kontakte presseafdelingen.

Billeder

Information om Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening
Agro Food Park 15
8200 Aarhus N

87 32 27 00https://okologi.dk/

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening efterlyser bedre sammenhæng mellem landbrugsaftalen og Danmarks strategiske plan for landbrugsstøtten6.10.2021 14:42:09 CEST | Pressemeddelelse

Den strategiske CAP-plan spiller en helt central rolle for den grønne omstilling i Landbrugsaftalen. Skal det lykkes, skal der dog ske flere væsentlige justeringer. Helt konkret skal alle eco-schemes kunne kombineres med eco-scheme til økologi. Eco-schemes til arealer med klima-og biodiversitetsformål skal tillade græsning på arealerne. Planen skal honorere, at landmænd lader deres arealer udvikle sig til en god naturtilstand, og landmænd der allerede har givet naturen plads på dyrkningsarealerne, skal anerkendes for dette og ikke tvinges til at lave nye småbiotoper.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum