Advokat om sexchikane: Det er aldrig din skyld
Tv-værten Sofie Lindes oplevelse med sexchikane har sparket nyt liv i #MeToo-debatten i Danmark. Sexchikane er både ulovligt og kan have store konsekvenser for den, det går ud over, lyder det fra Krifas advokat Jane Kjær Klausen, der har tre råd til håndteringen af sexchikane

Publikum var målløse til Zulu Comedy Galla, da tv-vært Sofie Linde fortalte, at hun havde været udsat for sexchikane som 18-årig og ny i tv-branchen. Det har fået gang i debatten om sexchikane og #MeToo igen, og det er en god ting ifølge Krifas advokat Jane Kjær Klausen.
- Sexchikane skal tages alvorligt, fordi det kan have store konsekvenser for den, det går ud over, lyder det fra advokaten.
Mange hyldede Sofie Linde for at stå frem med sin historie, mens en del også har kritiseret tv-værten for ikke at sætte navn på manden, der krænkede hende.
- Det understreger bare, hvor svært et emne det er, og hvor vigtigt det er, at vi taler om det. Uanset hvad er det aldrig ens egen skyld, hvis man bliver udsat for sexchikane, siger Jane Kjær Klausen.
Advokat Jane Kjær Klausen har tre gode råd til håndteringen af sexchikane:
1. Sig fra
- Det er vigtigt, at du sørger for at sige fra over for den person, der har udvist sexchikane. På en måde der ikke er til at misforstå. Du skal lade vedkommende vide, at han/hun har overtrådt dine grænser. Vi har alle forskellige grænser, og det er derfor vigtigt, at man er tydelig, når det kommer til ens egne. Det er lettere sagt end gjort, men bliver det nødvendigt at gå videre med sagen, er det væsentligt, om man har sagt fra.
2. Gem beviser
- Udfordringen med sexchikanesager er ofte det bevismæssige, fordi det ofte foregår, når to mennesker er alene sammen. Derfor skal du sørge for at sikre dine beviser. Det kan være i form af at gemme billeder og tekstbeskeder, du har modtaget, lydoptagelser og lignende.
3. Ta’ fat i din fagforening
- Din fagforening kan lytte, støtte og rådgive dig om, hvad du kan gøre, hvis du oplever sexchikane og ikke mindst hjælpe dig med at sikre beviser. Hvis det bliver nødvendigt, kan din fagforening også tage din sag i retten.
Nøgleord
Kontakter
Advokat Jane Kjær Klausen, tlf.: 25444171, jkk@krifa.dk
Pressekontakt Mette Christiansen, tlf.: 28344319, mech@krifa.dk
Billeder
Information om Krifa
Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 190.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.
Følg pressemeddelelser fra Krifa
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krifa
Krifa deler intern krænkelsespolitik15.12.2020 05:59:00 CET | Pressemeddelelse
I håb om at inspirere andre arbejdspladser deler Krifa organisationens nye krænkelsespolitik. Der er brug for konkrete eksempler, hvis vi skal komme den dårlige kultur til livs, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen
Krifa ansætter ny direktør3.12.2020 16:25:25 CET | Pressemeddelelse
Efter nytår begynder 45-årige Helene Riis Lindholm i jobbet som direktør for Krifa
Krifa-formand om minkavlere: De skal ikke kun have økonomisk hjælp16.11.2020 13:55:34 CET | Pressemeddelelse
De danske minkavlere må sige farvel til deres erhverv, som er mere end bare et arbejde. Derfor mener Krifas formand, at hjælpen ikke kun skal være økonomisk
Krifa: Flere medlemmer henvender sig efter krænkelsesfokus i medierne2.11.2020 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Fagforeningen Krifa fik i september markant flere henvendelser om sexisme og sexchikane end samme måned sidste år. Advokat Jane Kjær Klausen håber, at det store fokus kan fjerne den skam og tvivl, der forhindrer mange kvinder i at henvende sig
Krifa-formand til FH: Hvor er solidariteten henne?28.10.2020 16:09:30 CET | Pressemeddelelse
EU-kommissionens forslag til en europæisk mindsteløn har skabt røre i store dele af fagbevægelsen og blandt flere politikere, men i Krifa undrer man sig over modstanden. Det bliver da ikke mere solidarisk end mindsteløn, lyder det fra Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa.
Danskere over 50 år finder ikke regeringens udspil retfærdigt8.10.2020 17:17:37 CEST | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske seniorer ikke mener, at regeringens Arne-udspil er retfærdigt. Vi skal fokusere mere på arbejdslyst og vilkår på den lange bane, mener Krifas formand Søren Fibiger Olesen
Klima: Krifa-medarbejdere sparer 53 gange om Jorden ved hjemmearbejde25.9.2020 09:11:04 CEST | Pressemeddelelse
I disse dage har FN’s Verdensmål fem års fødselsdag, og det har fået Krifa til at tage temperaturen på fagforeningens eget bidrag. Fx sparer medarbejderne, hvad der svarer til knap 53 gange rundt om Jorden om året i kilometer med én ugentlig hjemmearbejdsdag
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum